Sosyal Medya

Güncel

Soylu'dan HDP grup toplantısına katılan büyükelçilere tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyükelçilerin HDP grup toplantısına katılmalarını sert bir dille eleştirdi.



Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2016-2017 EÄŸitim-Öğretim Yılı açılış töreninde konuÅŸan İçiÅŸleri Bakanı Süleyman SoyluHDP grup toplantısına katılan büyükelçilere ÅŸunları söyledi:

BÄ°Z BU TABLOYU KABUL ETMÄ°YORUZ, 79 MÄ°LYON BÄ°ZE YETER

"TBMM'de bir olay yaşandı. Biz bu tabloyu kabul etmiyoruz. Yani orada terör örgütüyle iç içe olmuş bir anlayışı, Avrupa'daki birtakım ülkelerin büyükelçilerinin gelip desteklemesini kabul etmiyoruz. 79 milyon bize yeter. Yolumuz düsturumuz açıktır"

Soylu'dan HDP grup toplantısına katılan büyükelçilere tepki

Bakan Soylu, 15 Temmuz’un içerideki hainleri bir turnusol kağıdı gibi ortaya çıkarttığını söyleyerek, sözleri şöyle devam etti:

“Ne ekonomik açıdan ne insan kaynağı açısından ne ordusu ne ticareti ne devletinin kurumlarında en küçük bir boÅŸluk, en küçük bir acziyet meydana gelmemiÅŸtir. ‘Hasta adam’ dedikleri dönemde dünyaya kafa tutan bu millet, bugün dün olduÄŸundan daha güçlüdür. 15 Temmuz, evet yüreÄŸimizi kanatmıştır, bizleri yaralamıştır. Ama içimizdeki hainleri de bir turnusol kağıdı gibi ortaya çıkartmıştır. Ä°yice bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve onun aziz milletinin gücü ve zenginliÄŸi düşmanlarının hayalinin çok ötesindedir. Böyle bir milletin evladı olmak bize Allah’ın lütfudur. Bunun için ne kadar şükretsek azdır"

“2 REHBERÄ°NÄ°Z OLMALI, HAK VE KANUN”

Akademi öğrencilerine seslenen Bakan Soylu, “Buradan mezun olup hayata atılacağınız zaman üstleneceÄŸiniz sorumluluk bilesiniz ki geçmiÅŸ büyüklerimizin sorumluluÄŸundan çok daha ağırdır. 2 rehberiniz olmalıdır, hak ve kanun. Birde ilham kaynağınız olmalıdır ki, onlarda bu vatan için verdiÄŸimiz ÅŸehitlerimizdir. Onların açtığı yolda, hak ve kanunun rehberliÄŸinde bu görevi ifa ederseniz emenim ki her birinizin ismi bu topraklara altın harflerle kazınacak, aileleriniz, milletimiz için büyük bir gurur kaynağı olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.