Sosyal Medya

Güncel

İki bakanın OHAL açıklamaları

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'ya ziyarette bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault Dışişleri Konutunda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan OHAL ile ilgili soruya cevap verirken küçük çaplı bir gerginlik yaşadı.



Gazetecilerin OHAL konusunda sorduÄŸu soru üzerine Fransa DışiÅŸler Bakanı Jean-Marc Ayrault, “OHAL’le ilgili olarak Türkiye terörle mücadele çerçevesinde kendini savunma hakkına sahiptir. Uzatma hakkına da sahip. Ancak söylemem gerekir ki Fransa’daki ile Türkiye’deki OHAL çerçevesi birbirinden farklıdır. Fransa’da yasama yürütmeye geçmemektedir. Yargının bağımsızlığı söz konusudur. Sadece polisin yetkilerine ek getiriliyor. Yargı kararlarının her zaman bir üst makama gönderilebilmesi yolunun açık olması gereklidir” dedi.

Fransız bakandan sonra söz alan ÇavuÅŸoÄŸlu ise karşıt görüş bildirerek, “Bize göre Fransa ile Türkiye arasındaki OHAL arasında fark yoktur. Ä°kisi de terör örgütlerini hedef almaktadır. Aynı ÅŸekilde Avrupa Ä°nsan Hakları SözleÅŸmesi’ne getirdiÄŸimiz kısıtlamalar da aynı kapsamdadır. Fransa’yı hedef alan teröristler hangi muameleyi görüyorsa Türkiye’de darbeye kalkışan teröristler de mahkemeye gönderilmiÅŸlerdir. Fransa ve Türkiye’deki OHAL iki halkın özgürlüklerini kısıtlamamıştır. Her zaman söylüyoruz atılan adımlar anayasa ve hukuk çerçevesinde olmalıdır” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.