Sosyal Medya

Güncel

Terör örgütü PKK'nın kış hazırlıkları engellendi

TSK, terör örgütü PKK'nın kış hazırlıklarının büyük ölçüde engellendiğini açıkladı.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları ile güvenlik kuvvetlerinin ülke genelinde yürüttüğü terörle mücadelede, 29 Ağustos'tan bugüne 417'si ölü, toplam 537 terörist ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, TSK unsurları ile güvenlik kuvvetlerince, bölücü terör örgütüne karşı Türkiye genelinde, son yılların en etkin ve kapsamlı terörle mücadele harekatının büyük bir azim ve kararlılıkla yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, terörle mücadele kapsamında 29 Ağustos'tan bugüne kadar tüm yurtta yürütülen operasyonlarda 417'si ölü olmak üzere toplam 537 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, teröristlerce bırakılan havan, roket, doçka ve bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ele geçirildi. 29 Ağustos'tan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 88 asker şehit oldu, 152'si yaralandı.

Bölücü örgütün kış hazırlıkları engellendi

TSK'nın, Türkiye'nin ve milletin birlik, bütünlük ve güvenliÄŸi için anayasa ve yasalar çerçevesinde, kendisine verilen görevler doÄŸrultusunda yurt içinde ve sınır ötesinde teröristle mücadele ettiÄŸi belirtilen açıklamada, "Gece gündüz demeden, hiçbir zorluÄŸa aldırmadan, her türlü fedakarlık ve kahramanlığı göstererek, jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza sürdürülen operasyonlar sonucu, kırsalda kontrol saÄŸlanmaktadır. Böylece bölücü terör örgütünün eylem gerçekleÅŸtirme imkanı sınırlanmış ve kış hazırlıkları büyük ölçüde engellenmiÅŸtir" ifadelerine yer verildi.

Bu durum karşısında, terör örgütü PKK'nın, el yapımı patlayıcılar ve intihar türü saldırılara baÅŸvurarak, vatandaÅŸları da hedef alan eylemlerle varlığını ispat etme gayreti içine girdiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, "Buna karşın TSK, güvenlik güçleri mensupları masum halkımıza en ufak bir zarar dahi vermemek için her türlü tedbiri almaktadır. Operasyonlar bu anlayışla planlanmakta ve icra edilmektedir. Operasyonlar, bundan sonra da en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam ettirilecektir"deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

Hakkari'deki terör saldırısı

Açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına, teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarınca patlayıcı madde yüklü araç ile yapılan saldırı sonucu şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.