Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Mars'ın en net fotoğrafı çekildi

NASA'ya ait Hubble Uzay Teleskobu, Mars'ın bu zamana kadarki en net görüntüsünü çekti. Ay sonunda da en yakın fotoğraf geliyor.



Bilim insanlarının Mars'a dair incelemeleri sürüyor. NASA'nın uzay teleskoplarından Hubble, geçtiğimiz hafta Kızıl Gezegen'i görüntüledi. Dünya'dan 80 milyon kilometre uzaklıkta iken çekilen fotoğraf, Mars'ın bu zamana kadarki en net görüntüsü olma özelliği taşıyor.

32 ila 48 kilometre uzaktan detayları gösteren fotoğraf, Mars'ın kumul yapısını, kutuplarını ve yüzeyindeki bulutları anlamamıza yardımcı oluyor.

Ä°ÅŸte o fotoÄŸraf:


Kızıl Gezegen'i bu günlerde görüntülemek oldukça kolay. Zira bu günlerde Dünya, Mars ile GüneÅŸ arasında bulunuyor. “Mars zıtlığı" olarak da adlandırılan bu olay sayesinde Kızıl Gezegen, GüneÅŸ'in etkisine maruz kalmadığı için daha detaylı bir ÅŸekilde görüntülenebiliyor.

30 Mayıs'ta, Mars ile Dünya arasındaki uzaklık 75 milyon kilometre olacak. Yani Hubble'ın bu fotoğrafa oranla Mars'ı 5 milyon kilometre yakından görüntüleme imkanı olacak. Böylece 11 yıl sonra Kızıl Gezegen'in bu zamana kadarki en yakın fotoğrafı çekilecek.

Mars zıtlığı her 2 yılda bir yaşanıyor. Geçmiş 60,000 yıl içinde Mars ile Dünya'nın en yakın olduğu an ise 2003'te yaşanmıştı. 13 sene önce gerçekleşen bu hadisede mesafe 55 milyon kilometre idi. NASA'ya göre Ağustos 2287'de Mars-Dünya arası 55 milyon km'den daha az olacak ve rekor kırılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.