Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım: Almanya tarihi bir yalana imza attı

Başbakan Binali Yıldırım Azerbaycan ziyaretinde İlham Aliyev ile birlikte basın açıklaması yaptı. Almanya'nın aldığı karara değinen Başbakan 'Almanya tarihi bir yalana imza attı' dedi.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev ile basın toplantısı yaptı. Ä°lham Aliyev Almanya'nın aldığı kararı kınadığını açıkladı. BaÅŸbakan Yıldırım da "Almanya tarihi bir yalana imza attı" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Azerbaycan'ı bu sefer Başbakan olarak ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Azerbaycan ve Türkiye arasında bir hukuk oluştu. Yeni hükümet kurulduğunda ilk ziyaret Azerbaycan'a gerçekleştirilir. Bu geleneğin ötesinde farklı bir anlam da taşıyor. Bizim hukukumuz kardeşlik hukukuna dayanıyor.

ALİYEV TÜRK HALKININ GÖNLÜNE TAHT KURDU

Azerbaycan-Türkiye ilişkileri geçen 25 yıl içerisinde her alanda gelişim gösterdi. Ticaret, yatırım, siyasi anlamda birçok mesafe katettik. Sayın Aliyev Ankara'daki saldırı sonrası hemen ziyarete gelmesi ile gönlümüzde taht kurdu. Gerçek kardeşliğin ne olduğunu tüm dünyaya gösterdiler. Bakü'ye ben ilk 2003 yılında gelmiştim. Bugün baktığımızda Bakü bambaşka bir hale geldi. Bu şehri bu hale siz getirdiniz bunun için çok teşekkür ediyoruz.

ULUSLARARASI TOPLUM ÇİFTE STANDARTI BIRAKMALI

Azerbaycan'ın dostu bizim dostumuz, düşmanı bizim düşmanımızdır. Ermenistan'ın yaptıklarına artık dur deme zamanı gelmiştir. Türkiye olarak bunun sıkı takipçisiyiz. Uluslararası toplum çifte standartalarından vazgeçmelidir. Azeri toprakları ne zaman geri verilirse o zaman bu mesele çözülmüş olur.

ALMANYA TARÄ°HÄ° BÄ°R YALANA Ä°MZA ATTI

Dün Almanya'da tarihi bir yalana imza atıldı. Biz tarihin tarihçilere bırakılması gerektiğine inanıyoruz. Tarihçilerin bile ortak karara varamadığı bir konuda Almanya meclisi'nin böyle bir karar alması büyük bir talihsizliktir. Türkiye-Alman ilişkileri ciddi derecede zarar görmüştür. Almanya'da 3.5 milyona yakın orada yaşayan vatandaşımız var. Bu karar onlarda da çok ciddi anlamada hayal kırıklığı oluşturdu. Almanya'nın bu tahribatı giderecek kararları vermesini bekliyoruz.Bu ülkeler neden Hocalı katlimanı gündemine almıyor, neden sessiz kalınıyor. Burada da bir çifte standart var. Almanya kendi tarihi ayıbını sıradanlaştırmak için böyle bir karar aldı. Eğer geçmişe bakacak olursa burada en çok Avrupa ülkelerinin hesap vermesi gerekir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.