Sosyal Medya

YaÅŸam

Çocuklarımıza Allah korkusu vermezsek...

Çocuklarımıza küçük yaşta ilmihal bilgileri vermezsek, kalplerine Allah korkusu yerleştirmezsek, helali-haramı tanıtmazsak, onları İslâm dışı hayatın içine atmış oluruz. Bugün toplumun problemi, “İnandığı gibi yaşamayıp yaşadığı gibi inanmaya” başlamasıdır.



Enver Baytan Hocaefendi, Vakit Gazetesi'nin 2004 tarihinde yaptığı bir röportajda anne ve babaların 7-10 yaÅŸ arasında farz-ı ayın olan ilmihal bilgilerini öğretmedikleri takdirde, çocukların Ä°slâm dışı hayat yaÅŸayacağı ihtimaline dikkat çekmiÅŸti. 

Ülkemizde vatandaşlarımızın inandığı gibi yaşamadığı gözleniyor. Bu durum bir Müslüman için çelişki midir?

Türkiye’de Müslümanlar, 7-10 yaÅŸ arasında farz-ı ayın olan ilmihal bilgilerini almadıkları için, önce Ä°slâm’a göre nasıl yaÅŸayacaklarını bilemiyor. ÖrneÄŸin 7-10 yaÅŸ arasında neleri bilecek? Bu üç sene içinde ibadetleri nasıl yapacağını öğrenecek,ana-baba, kardeÅŸ ve komÅŸu hakkını Ã¶ÄŸrenecek. Haramı ve helali tanıyacak. Hayatı nasıl olacaksa, bu üç sene içinde öğrenecek. Bu üç senede ilmihal bilgileriöğretilmezse, bu sefer ondan bundan görerek hayatı öğrenecektir. Arkadaşından, sanatçıdan ve sinemacıdan öğrenir ve esas yaÅŸaması gereken hayatın dışına kayar ve zamanla bu hayata alışır. Bu hayatı benimser.

Müslümanların bugünkü hali bundan ibarettir. Ä°lmihal bilgisinden mahrum bırakılmışlar. Belki namaz kılıyor, fakat dışarı çıkınca o namazın gerektirdiÄŸi yöne devam etmiyor. BeÅŸ vakit namaz kıldığı halde oÄŸlunun düğününde içki bile ikram edebiliyor. Bu Ä°slâm dışı hayata girdiÄŸinin ÅŸahididir, ancak bunun farkında deÄŸildir. Bir hanım namazda başını örtüyor, namazdan sonra başını açarak dışarı çıkıyor. Kendince böyle inanmış. Bu cehaletten kaynaklanıyor.

İNANCIMIZI ÇALIYORLAR

İlmihal bilgilerinin 7-10 yaşları arasında verilmesinin önemi nedir?

7-10 yaÅŸları, yatkınlık çağıdır. Bu yaÅŸlarda öğretilen kolay kolay hafızadan silinmez. Ev içinde bulunanlar arasında Ä°slâmi bir hayat olacak, buradan alınan terbiye ile her bir fert dışarı çıkacak. Cemiyet hayatını bozmaya çalışanlar var mı? Hiç şüphesiz.Misyoner teÅŸkilatının ülkemizdeki yegane vazifesi, aile ve toplum hayatını bozmaktır. Toplum da aynı zamanda bir ailedir. Yabancılar hem evdeki aileleri, hem de toplum ve devlet hayatını bozmaya çalışıyorlar.

Eskiden misyonerler ülkemize gelirlerdi. Bugün ise misyonerlik siyonizm emrindedir. Bugün siyonizm talimatı altında hareket eden misyonerlik var. Amerika Irak’a girerken, Türkiye’yi boÅŸ bırakmadı ve misyonerlerini gönderdi. Amerika Irak’ta eÅŸkıyadır, Türkiye’de hırsızdır. Ãœlkemizde hiç sezdirmeden bizim imanımızı çalıyorlar. Hırsız, gizli mal çalanın adıdır. EÅŸkıya, açıkça silah çekip de insanların servetini ve her ÅŸeyini alan kiÅŸilerin ismidir. Amerika ve Ä°ngiltere, Irak’ta açıkça silahını çekti ve cebren Iraklıların 7 bin senelik varlıklarını yaÄŸma ediyorlar.

Türkiye’ye gönderdiÄŸi misyonerlere bakarsanız, açıkça silah çekmiyor ancak gizli gizli bizim imanımızı çalmaya Ã§alıştığı için, hırsızdır. Söz söylemeden sadece hareketlerini yaparak ve herkese göstererek fark ettirmeden sevk ediyor.

DİN EĞİTİMİNE EL UZATILDI

Bu cehaletin sorumlusu sadece misyonerler mi?

(28 Åžubat ve sonrasından bahsediyor) Ä°slâm ülkelerinin bazılarında 15 yaşına kadar Kur’an öğretimi yasaklanıyor. 7-10 yaÅŸlarında ilmihal bilgilerinin verilmesi engelleniyor. Din eÄŸitimi ve Ã¶ÄŸretimine el uzatılıyor. Cezayir ve Tunus’da bu uygulama sürüyor. Müslüman ülke olmamıza raÄŸmen, başörtüsü yasaklanıyor. ÖrneÄŸin cami kürsüsünden; “7-10 yaÅŸ arasında çocuklarınızı Kur’an öğrenmeye gönderin” demek suç. Ä°lmihal bilgilerini vermem resmen yasak. Anne-baba cahil olduÄŸunda, dini bilgileri nasıl öğrenecek? Bir hocaefendiden ders alması yasak.Çocuklarımızın evde Kur’an öğrenmesi yasak olmasına raÄŸmen, kilise evlerinin açılmasına izin veriliyor. Bu kilise evler de, boÅŸ bıraktığımız çocuklarımızı kendilerine göre doldurmaya çalışıyorlar. Ä°nandığın gibi yaÅŸamazsan, yaÅŸadığın gibi inanmaya baÅŸlarsın. KiÅŸi Ä°slâm’a aykırı yaÅŸamaya baÅŸlarsa ona alışır.

Bu yozlaşmadan nasıl korunuruz?

7-10 yaÅŸlarındaki çocuklara Kur’an öğretimini yasaklıyorlar. Bu yaÅŸlarda çocukların geleceÄŸi ÅŸekilleniyor. Bunun için ilmihal bilgilerin verilmesi yasaklanıyor. Bu yaÅŸlarda çocuklarınıza saÄŸlam temel atılmalıdır.

Hikmetin başı Allah korkusudur. Devlet malı çalan adam yetişmesin diyorsanız, 7-10 yaşlarında dini bigileri vermek zorundasınız. Bu bilgiler verilmezse, devlet ve vatandaşlar soyulur.

Kaynak: Vakit Gazetesi (2004)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.