Sosyal Medya

Genel

Şehidin son mesajı

Bangladeş rejiminin idama mahkum ettiği Mevlana Nizami uluslararası alanda tanınan bir âlim, mütefekkir ve liderdi. Şimdi onu idama mahkum edenlere soruyoruz: Şehidin bedenine kıydınız, onun sözünü kestiniz, hayat hakkını elinden aldınız, peki benliğinde bayraklaşan mesajını ne yapacaksınız?



Fatma Tuncer - Milli Gazete

Bangladeş rejiminin idama mahkum ettiği Mevlana Nizami uluslararası alanda tanınan bir âlim, mütefekkir ve liderdi. Şimdi onu idama mahkum edenlere soruyoruz: Şehidin bedenine kıydınız, onun sözünü kestiniz, hayat hakkını elinden aldınız, peki benliğinde bayraklaşan mesajını ne yapacaksınız?

Eğer gücünüz yetiyorsa silin o mesajları,

EÄŸer gücünüz yetiyorsa söndürün o meÅŸaleleri? Siz ancak bedenlere zarar verebilirsiniz, hakikatin benliklerde yeÅŸeren filizlerini asla koparamazsınız….

YOL ARKADAÅžLIÄžI

BangladeÅŸ’te BaÅŸbakan HaÅŸim’i tarafından kurulan Uluslararası SavaÅŸ Suçları Mahkemesi daha önce de, bölgede söz sahibi önemli 19 kiÅŸi hakkında idam kararı almıştı. Bu kararın alınmasındaki birincil etken, Ä°slami kiÅŸilikleri ile öne çıkan Cemaati Ä°slami liderlerinin halk üzerindeki etkileridir. Cemaati Ä°slami’nin hızla büyümesi Batı tarafından desteklenen laikçi kesimin önünde bir engel olarak görülmüştür.

Hatırlayacağınız üzere, mahkemenin idama mahkûm ettiği ilk kişi Cemaati İslami partisinden Abdülkelam Azad olmuştu. Azad, 2013 idam edildi. Partinin genel sekreteri Abdülkadir Molla ise önce ömür boyu hapse mahkûm edilmiş daha sonra asılarak şehit edilmişti. Laik rejimin 90 yıl hapse mahkum ettiği Gulam Azzam ise 23 Ekim 2014 de hapishanede vefat etmişti. Laik diktatör rejimin idama mahkum ettiği Mevlana Nizamı ise halk üzerinde etkisi olan önemli bir alimdi. Şehadet onun arzuladığı bir şeydi. Şehadet özlemini dile getirirken, yaşanan zulüm ve kıyımlara kayıtsız kalan İslam toplumlarına sitem ediyor ve onları uyanışa çağırıyordu.

Mevlana Nizami ve arkadaÅŸları savundukları deÄŸerler için bedel ödemeyi baÅŸtan kabul etmiÅŸ yol arkadaÅŸları idiler ve hep birlikte ÅŸehadete koÅŸtular…

Ãœmmet olgusu Kur’an’ın toplumsal projesidir. Ä°slam toplumlarının omurgası ümmet ÅŸuuru etrafında ÅŸekillenir. Ãœmmet bilincine vakıf toplumlar, insanlığı, adalet, merhamet, paylaşım ve kardeÅŸliÄŸe götüren tüm deÄŸerleri kuÅŸanmış örnek bir topluluktur. Vahiy bunu Müslümanlara vaiz ediyor. Rabbimiz ayetleri ile Müslümanların bu özelliÄŸini öne çıkarıyor ve müminlerin ahlaki özellikleri ile örneklik teÅŸkil edebileceklerini belirtiyor. Ancak bugün çevremize baktığımızda Müslümanların, Kuranın bu projesinden ciddi anlamda uzaklaÅŸtıklarını görmekteyiz. Bugün dağılan tespihin tanelerini bir araya toplayacak öncü bir akla, öncü bir kadroya ciddi anlamda ihtiyaç vardır.

ŞEHİDİN SON SÖZÜ

Şehadete giderken geride yalnız ve buruk gönüller bırakan Mevlana Nizami son olarak şu tavsiyelerde bulunuyor:

Size son sözlerim şudur:

Her zaman batılın zulmün ve haksızlığın karşısında ilmi mücadeleye devam edeceksiniz. Bir mümin asla Allah’tan ümidini kesmez. Hayatınızın sonuna kadar Allah yolunda bir gaye ile görevinizi sürdüreceksiniz. Batılın tüm tuzaklarına ilim yoluyla cevap vereceksiniz. Kadınlarımızın yetiÅŸtirilmesine ve ahlak yoluna önem vereceksiniz. Ben yaÅŸlandım, Rabbim her an canımı alabilir. Ben ÅŸehit olarak Allah’ın huzuruna gitmek istiyorum. Benim ÅŸehadetim ile beraber deÄŸiÅŸim baÅŸlayacaktır. Halkım ve dünya Müslümanlarından dua istiyorum. EÄŸer dünyada bir daha görüşemezsek Cennette görüşeceÄŸimizi ümit ediyorum”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.