Sosyal Medya

Güncel

Sahte polise inandı, gerçeğine kök söktürdü

Adana’da bir kadın, kendisini polis olarak tanıtan kişinin söylediği hesaba 10 bin lira yatırdı. Yaşlı kadın, bu sırada kendisini ikna etmeye çalışan gerçek polise ise uzun süre inanmayarak cep telefonundan gerçek polisi sahte polise dinletti.



Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesi, Huzurevleri Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 64 yaşındaki Leyla Tatik’in sabahleyin telefonu çaldı. YaÅŸlı kadın telefonunu açtığında kendisini komiser Fatih olarak tanıtan kiÅŸi, kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütü PKK’nın eline geçtiÄŸini, PKK’ya Leyla Tatik ismiyle yardım ve yataklık yapıldığını, bunu önlemek için gizli bir operasyon yaptıklarını ancak operasyonun devamı için para yatırması gerektiÄŸini, paranın devlet güvencesinde olduÄŸunu, operasyondan sonra paranın geri verileceÄŸini, para yatırdığını da kimseye söylememesi gerektiÄŸini söyledi.

Leyla Tatik, ev hanımı olduğunu ve hiç parası olmadığını söyledi. Bunun üzerine sahte komiser, "Bu senin için hayat meselesi, para yatırmazsan hayatın kararır, git nereden buluyorsan bul bize para yatır" dedi.

Yaşlı kadın telefonu kapatmadan komşularına giderek eşinin hasta olduğunu söyleyip para toparlamaya başladı. Kadın bu yöntemle 10 bin lira toparlayarak PTT şubesine gitti.
Leyla Tatik, 10 bin lira parayı kendisine bildirilen hesaba yatırdı. Ancak PTT ÅŸubesinde bu tür dolandırıcılıkları önlemek için görev alan sivil polis kadının hareketlerinden şüphelenerek görevliye polis olduÄŸunu söyleyip, kadının gönderdiÄŸi parayı bloke etmesini söyledi.

Polis daha sonra kadının yanına giderek kendilerinin polis olduğunu söyleyip, "Siz sürekli telefonda konuşuyorsunuz ve çok tedirginsiniz kimle konuşuyorsunuz" diye sordu. Tatik gerçek polisin polis olduğuna inanmayarak, "Size ne benim işime karışmayın hem siz polis değilsiniz" dedi.

Polis telefonu kapatmasını isteyince kadın telefonu kapatıyormuş gibi yaparak çantasına koyup gerçek polisi sahte polise dinletti. Bir süre böyle polisi dinlettikten sonra hesaba bloke konulduğunu öğrenen sahte polis kadın telefonu tekrar kulağına götürdüğünde, "Bak başına çok büyük bela gelecek hemen hesaptaki blokeyi kaldır" dedi.

Ancak gerçek polis kadına telefonu kapattırıp, gerçek polis olduğunu inandırmaya çalıştı. Bir türlü gerçek polise inanmayan kadın uzun uğraştan sonra polis olduğuna inandı.
Yaşlı kadın daha sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Polisin aldığı önlem sayesinde kadının arkadaşlarından borç aldığı 10 bin lira kurtarıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.