Sosyal Medya

Dünya

Mülteci karşıtı Başbakan'ı mülteci doktor tedavi etti

Slovakya Başbakanı Robert Fico, kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede mülteci doktor tarafından tedavi edildi.



Çek gazetesi Novinky'nin haberine göre, Slovakya Başbakan'ını Bratislava'da kaldırıldığı hastanede tedavi eden uzman doktor bir mülteciydi.

MÜLTECİ OLARAK ÇEKOSLOVAKYA'DA OKUDU

Eğitimini 1980'de mülteci olarak geldiği Çekoslovakya'da tamamlayan Tunuslu Mongi Msolly, Çekoslovakya'nın bölünmesinin ardından şimdi artık Slovakya'nın başkenti Bratislava'da yaşıyor.

Tunus asıllı kardiyolog aynı zamanda baÅŸbakanın tedavi gördüğü Kalp ve Damar Hastalıkları Ulusal Enstitüsünün genel müdürü olarak görev yapıyor. Arapça, Ä°ngilizce, Fransızca ve Slovakça konuÅŸan Mongi Msolly, Slovakya'da aynı zamanda çok iyi bir iÅŸadamı olarak biliniyor.

'MÜSLÜMAN TOPLUMA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Müslümanlara ve mültecilere karşıtlığıyla tanınan Slovakya BaÅŸbakanı geçmiÅŸte, "Slovakya topraklarında Müslümanların izler bırakmasını istemiyoruz. Onlarla ilgili olarak büyük bir güvenlik riski var. Biz Slovak Cumhuriyeti'nde entegre Müslüman toplumunun oluÅŸmasına izin vermeyeceÄŸiz. Farklı gelenek ve kültürlere sahip insanları entegre etmek zordur. Biz Slovakya'da yaÅŸayan Romanlarla ilgili olarak olumsuz deneyim sahibi olduk. O insanlar gönüllü olarak bize entegre olmazlar" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.