Sosyal Medya

Güncel

Yasin Börü davası gizli tanığın dinlenmesiyle devam ediyor

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani olaylarında PKK tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 4'üncü duruşması başladı.



Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad GüneÅŸ ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine iliÅŸkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruÅŸması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde “Tunç” kod adlı gizli tankın dinlenmesiyle devam ediyor.

Tunç kod adlı gizli tanık ifadesinde 7 sanığı teşhis ederek söz konusu kişileri olay yerinde gördüğünü belirtti.

Gizli tanık Tunç, teÅŸhis ettiÄŸi kiÅŸilerden kimilerinin binanın 3. katından  Yasin Börü ve diÄŸer arkadaÅŸlarını aÅŸağıya attığını, kimilerinin ise aÅŸağıya attıktan sonra bina giriÅŸinde onlara balta, satır ve sopalarla saldırıp katlettiklerini söyledi.

Duruşma, gizli tanığın yaptığı teşhislerden sonra sanık ve müşteki avukatlarının gizli tanığa yönelik sorularıyla devam ediyor.

Öte yandan güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın 4'üncü duruÅŸmasına Türkiye'nin birçok ilinden yoÄŸun katılımın olduÄŸu gözlendi. DuruÅŸma salonunun 120 kiÅŸilik olması nedeniyle diÄŸer illerden gelenler 5'er kiÅŸilik gruplar halinde salona alındı. İçeriye giremeyenler ise dışarıda duruÅŸmayı takip ediyor.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün aileleri ile olaydan yaralı olarak kurtulan Yusuf Er de duruşmaya katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.