Sosyal Medya

Güncel

Ala: PKK'nın çekilmesi 'Gezi' ile durdu

Bakan Ala, çözüm sürecinde PKK'lıların geri çekilmesinin 'Gezi' olayları sebebiyle durdurduğunu söyledi



İçiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, çözüm sürecinde PKK'lıların geri çekilmesi ile ilgili olarak “Türkiye Cumhuriyeti'nin İçiÅŸleri Bakanı olarak söylüyorum. Gezi olayları baÅŸladı, çekilme durdu. Gezi olayları durdurdu" dedi.

Ala, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı. Ala, geçici köy korucularına aylık bin 104 liranın ödendiÄŸini, kendilerinin bunu asgari ücret seviyesine çıkaracaklarını söyledi. Ala, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ne gelen muhtarların kendi masraflarını kendilerinin karşıladığını ve valilikler tarafından belirlendiÄŸini kaydetti. 

Türkiye'de 35 yıldır terörle mücadele edildiÄŸini ve 90'lı yıllarda çok alanlı eÅŸ zamanlı mücadele edilmesinden söz edildiÄŸini hatırlatan Ala, "Biz 2002'den beri bu hükümet ve AK Parti, çok alanlı eÅŸ zamanlı olarak mücadele ediyor. Bugüne kadar yaptığımız her iÅŸin arkasındayız, altına imza atıyoruz. Bir projenin eksiÄŸi olur, eleÅŸtirirsiniz tamamlanır. O projenin yanlış olduÄŸunu göstermez. EleÅŸtirenlerin projesi varsa onu söylerler. Bizim projelerimizi neden bu kadar eleÅŸtiriyorsunuz anlamıyorum. Biz o projeleri millete deklare ediyoruz, yapıyor ve bunu da çıkıp meydanlarda gümbür gümbür söylüyor, oyu da alıp geliyoruz" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

"Bizim iki tane şeyimiz vardır. Kiminle ne görüşüyor olursak olalım" diyen Ala şöyle devam etti:

"Teröristler silahı bırakacak, üzerine betonu gömecek. Türkiye de çözümünü üretecek, demokrasimiz, kalkınmamız geliÅŸecek. Bu konuda hiç tereddüt yok. 8 Mayıs 2013 geri çekilme baÅŸladı mı? BaÅŸladı. Ne zaman durdu? Gezi olayları baÅŸladığında durdu. Bana diyorsunuz ki söylemeyin. Gezi olaylarının göbeÄŸinde kim vardı? Sizin genel baÅŸkanınız, 'Ben Taksim'e çıkacağım' dedi. Çıktı da. Gezi olaylarından sonra durdu."

GEZÄ° TARTIÅžMASI

CHP Grup BaÅŸkanvekili Levent Gök, Bakan Ala'ya tepki göstererek,  "Kabul etmiyoruz bunu" diye bağırdı. 

Bakan Ala ise "SöylediÄŸim çok açık. Bu bir realite, bu bir tahmin deÄŸil. Türkiye Cumhuriyeti'nin İçiÅŸleri Bakanı olarak söylüyorum. Gezi olayları baÅŸladı, çekilme durdu. Gezi olayları durdurdu.  Bunu yeni duyuyorsanız size yazıklar olsun. Ben bunu televizyonlarda da söyledim. Bu böyledir" cevabını verdi.  

Tartışmalar üzerine TBMM BaÅŸkanvekili AyÅŸe Nur Bahçekapılı birleÅŸime 5 dakika ara verdi. 

Aranın ardından milletvekillerinin sorularını cevaplayan SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, 2002 yılında 869 olan yoÄŸun bakım yatağının bugün 12 bin 484 olduÄŸunu kaydetti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise milletvekillerinin sorularını cevaplarken, Muğla'da toplam 16 kazı çalışmasının gerçekleştirildiğini kaydetti. Bakan Ünal, sanat kurumlarında iki tür sanatçı istihdamı olduğunu belirterek, "Birincisi 657'ye göre sanatçı memurlar bir de geçici süreli sözleşmeli istihdam. Özellikle tiyatrolarda kadrolu ve mezun sanatçı dediğimiz yevmiye ile çalışan sanatçılar var. Burada herhangi bir hak kaybı söz konusu değil" dedi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığında oturan kişinin az önce sözlü sorulara verdiği cevapta olayları Türkiye'de nasıl yorumladığını ve hangi sonuçları çıkardığını dehşetle gördük. Çözüm Süreci'nde PKK çekilmek üzereyken meğer Gezi olayları varmış. Başında da genel başkanımız bulunuyormuş. İçişleri Bakanı bu sözlerinizi düzelteceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu sözleri söylemek sizin haddiniz değildir. Bu kafa ile İçişleri Bakanlığı yapmaya devam ederseniz Türkiye'nin kafasını her zaman duvarlara toslatırsınız."

Gök'ün konuşmasına AK Parti milletvekilleri ise tepki gösterdi. Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürürken, Başkanvekili Bahçekapılı birleşime 10 dakika ara verdi.

Milletvekilleri arada da tartışmaya devam etti. 

Aranın ardından İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri yapılan oylamayla kabul edildi.

TBMM BaÅŸkanvekili AyÅŸe Nur Bahçekapılı, birleÅŸimi saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.