Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bin Ladin eşinin dişinden şüphelenmiş

Bin Ladin'in, karısının dişine takip cihazı takıldığından şüphelendiği iddia edildi



El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'da 2011'de öldürüldüğü evde ele geçirilen belgelerin yeni bölümü açıklandı. Belgelerde, Bin Ladin'in öldürülmeden birkaç ay önce karısının dişine takip cihazı takıldığından şüphelendiği iddia ediliyor.

ABD Ulusal Ä°stihbarat Direktörlüğü, Usame Bin Ladin’e ait 2009 ve 2011 yılları arasında yazılmış toplam 113 belge ve mektubu yayımladı.

Bin Ladin'in evine yapılan baskın sırasında ele geçirildiÄŸi iddia edilen bazı belgelerde, Bin Ladin’in ölmeden birkaç ay önce takip edildiÄŸine yönelik yazışmaları dikkati çekti.

Bin Ladin'in eÅŸine yazdığı bir mektupta, eÅŸinin Ä°ran’da gittiÄŸi bir dişçinin dolgu sırasında diÅŸine takip cihazı takmış olabileceÄŸini belirtiyor.

Belgelere göre, Bin Ladin, “Bana Ä°ran’da bir dişçiye gittiÄŸin ve diÅŸine yapılan dolguyla ilgili endiÅŸen olduÄŸu söylendi. Lütfen detaylı bir ÅŸekilde Ä°ran’da seni rahatsız eden şüpheli bir hastane durumu olduysa ya da herhangi bir doktorun diÅŸine çip taktığından şüpheleniyorsan söyle” ifadesini kullandı.

Bin Ladin'in, ayrıca eÅŸinin derisinin altına takip cihazı yerleÅŸtirilmiÅŸ olabileceÄŸinden de şüphe ettiÄŸi, takip cihazlarını “uzunluÄŸu buÄŸday tanesi kadar, eni ise tel kadar” ÅŸeklinde tarif ettiÄŸi belirtildi. Ladin, eÅŸinden mektubu okuduktan sonra yok etmesini de istedi.

Bir başka mektupta ise Bin Ladin, örgüt üyelerinin toplantılarının, ABD uçaklarının takip edebileceği ihtimali nedeniyle, mecbur kalınmadıkça Veziristan bölgesinde yapılmaması talimatı veriyor.

Bin Ladin ayrıca, örgüte yapılan yardımlarda kullanılan çantaların yok edilmesi gerektiÄŸine de dikkati çekerek, “İçlerinde çip olması ihtimaline karşı yardımların yapıldığı çantaların ortadan kaldırılması önemli” ÅŸeklinde emir veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.