Sosyal Medya

Güncel

'Åžark meselesi bitmiÅŸtir'

Erzincan'da halka seslenen Başbakan Davutoğlu, kardeşlik vurgusu yaptı, "150 yıldır şark meselesi diyerek doğuyu, bu vatan topraklarını istila etmeye kalkanlara karşı, bugün artık şark meselesi bitmiştir. Bugün de yurt dışından birtakım planlarla bu ülkeyi bölmek isteyenler mutlaka başarısız olacaktır" dedi.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Erzincan'ın düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 98'inci yıldönümü törenine katıldı. Törende konuÅŸan DavutoÄŸlu, "150 yıldır ÅŸark meselesi diyerek doÄŸuyu, bu vatan topraklarını istila etmeye kalkanlara karşı, bugün artık ÅŸark meselesi bitmiÅŸtir. Türk, Kürt, Sünni, Alevi diye bizi bölmeye çalışanlara karşı hep beraber omuz omuza duracağız. Hep beraber dimdik duracağız. Bizi ayıramazlar. Bizi bölemezler. Bizi hiçbir zaman zelil bir duruma düşüremezler" ifadelerini kullandı. 

KonuÅŸmasında kardeÅŸlik vurgusu yapan DavutoÄŸlu, 78 milyonun tek yürek olduÄŸunu söyleyerek "Buradan Türk, Kürt, Alevi, Sünni bütün DoÄŸu Anadolu, bütün GüneydoÄŸu Anadolulu vatandaÅŸlarıma seslenerek diyorum ki gün birlik vaktidir. Gün, bu ülkeyi bölmek ve böldürmek isteyenlere karşı gür bir sesle omuz omuza mücadele etme vaktidir. Birileri size diyecek ki 'Siz Kürtsünüz bu ülkeden farklısınız'. Birileri 'Siz Alevisiniz siz farklısınız' diyebilirler. Biz diyoruz ki bizim nezdimizde 78 milyon tek bir yürek tek bir bilektir. 78 milyon aynı istiklalin aynı istikbalin çocuklarıdır" diye konuÅŸtu. 

Başbakan şunları söyledi:

 "Çok tahrik yaptılar. Çok provokasyon yaptılar. Ama Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Arap bütün vatandaÅŸlarımız onların bu provokasyonlarına hiç ayak uydurmadı. Buradan doÄŸunun, güneydoÄŸunun bütün yiÄŸit evlatlarına sesleniyorum. Biz biriz, biz beraberiz, biz diriyiz. Biz büyük bir istiklalle istikbale yürüyoruz. Nasıl yüzyıl önce doÄŸu ve güneydoÄŸuyu bizden koparmaya çalışan istilacılar ve onların iÅŸ birlikçisi çeteler baÅŸarısız olmuÅŸsa bugün de yurt dışından birtakım planlarla bu ülkeyi bölmek isteyenler ve onlarla iÅŸ birliÄŸi yapan çeteler mutlaka baÅŸarısız olacaktır" 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.