Sosyal Medya

Ekonomi

Çelik; ''Asgari ücretin 1300 TL olmama ihtimali yok''

Asgari ücret 1300 TL olacak mı sorusuna AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik katıldığı bir televizyon proramında yanıt verdi. Çelik; ''Asgari ücretin 1300 TL olmama ihtimali yok'' dedi.



AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, ailesinin yaÅŸadığı Bursa'da, yerel yayın yapan Olay Televizyonu'nun canlı yayın programına katıldı.

Faruk Çelik, asgari ücret ile ilgili yaÅŸanan tartışmalarla ilgili olarak ÅŸu açıklamalarda bulundu."DediÄŸimiz gibi asgari ücret 1300 lira olacak. Olmama ihtimali sıfır. Aralık ayında 15 kiÅŸiden oluÅŸan komisyon hesaplamaları yapacak. Ay sonunda anlaÅŸtık ya da anlaÅŸamadık diyecekler.

BİZ DEVREYE GİRECEĞİZ

Biz devreye gireceÄŸiz. Hükümet olarak 1300 lira önereceÄŸiz. Büyük ihtimalle bizim önerimiz kabul edilecek. Artmasını biz daha çok isteriz. Bize bir yükü ve zararı yok. VatandaÅŸa zararı yok. Ä°sterseniz 2 bin lira yapın ancak ertesi ay fabrika kapanır bu ücreti veremezsiniz.

TEHLÄ°KELÄ° Ä°ÅžE DAHA FAZLA ÜCRET

Ä°nsanların duygularını istismar etmek için söylenmez bunlar. Ä°ÅŸçiye pay verelim derken iÅŸsiz kalmasına yol açarsanız daha büyük sıkıntı olur. Ayrıca Ä°ÅŸ GüvenliÄŸi Yasası ile kategorilere ayırdığımız iÅŸyerlerinde asgari ücret daha farklı olacak. ÖrneÄŸin çok tehlikeli iÅŸyerinde çalışan iÅŸçi 1300 liradan fazla ücret alacak." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.