Sosyal Medya

Güncel

Patlama görüntülerinde sürpriz isim

Ankara'da yaşanan büyük patlamada incelenen görüntülerden tanıdık bir isim çıktı. Bu isim Suruç bombacının ağabeyi Yunus Emre Alagöz.



Milliyet'ten Tolga Åžardan'ın haberine göre, Barış Mitingi'ne katılmak amacıyla Ankara Tren Garı önünde toplanan kitleye yönelik gerçekleÅŸtirlen eÅŸzamanlı canlı bomba eylemini soruÅŸturan güvenlik birimleri dün sürpriz bir ipucuna ulaÅŸtı. Kamera kayıtlarında yapılan incelemeler sonucunda Suruç bombacısı Åžeyh Abdurrahman Alagöz'ün aÄŸabeyi Yunus Emre Alagöz'ün görüntüsüne ulaşıldı. Bu geliÅŸme üzerine canlı bomba eylemcilerinin arta kalan doku örnekleri Alagöz ailesiyle örtüÅŸtürülmek amacıyla biyolojik çalışma baÅŸlatıldı. 
Katliamın ardından bölgedeki kamera kayıtlarını özel kamera izleme sistemi içinde deÄŸerlendiren güvenlik birimleri, aranan ipucuna nihayet dün ulaÅŸtı. Emniyet ve MÄ°T görevlilerinin birlikte yürüttüÄŸü izleme çalışmaları sırasında, IŞİD içinde deÄŸerlendirilen Adıyaman Grubu'nda faaliyet gösterdiÄŸi tespit edilen Yunus Emre Alagöz'ün eÅŸkaline uyan bir görüntü elde edildi. 

Dijital netleÅŸtirme
 
Suruç'taki canlı bomba eylemi gerçekleÅŸtiren Åžeyh Abdurrahman Alagöz'ün aÄŸabeyi olan ve halen polis ve UYAP kayıtlarında aranır konumda bulunan Yunus Emre Alagöz'e ait olduÄŸu belirtilen görüntü çok net olmaması nedeniyle dijital görüntü uygulamalarıyla daha net hale getirildi. Yapılan son düzeltme sonrasında, görüntüdeki ÅŸüphelinin çok büyük olasılıkla Yunus Emre Alagöz olduÄŸu anlaşıldı. 
 
Bu geliÅŸme sonrasında, olayın ardından ilk aÅŸamada gündeme gelen IŞİD ve Adıyamanlı Dokumacı Grubu bu kez daha güçlü halde soruÅŸturmanın merkezine oturdu. Suruç eylemi sonrasında adı kamuoyuna gelen ve liderliÄŸini Mustafa Dokumacı'nın yaptığı IŞİD baÄŸlantılı grup içinde yeralan aÄŸabey Yunus Emre Alagöz'ün adı kardeÅŸinin canlı bomba eylemi sonrasında kamuoyuna yansımıştı. Ancak, Polis ve MÄ°T'in yaptığı çalışmalar sonucunda Alagöz'ün Adıyaman'dan ayrıldığı ve büyük ihtimalle Suriye'de olduÄŸu deÄŸerlendirmeleri yapılmıştı. Ankara eylemi ÅŸüphelisi Alagöz'ün adı ve fotoÄŸrafı Adıyaman Emniyet MüdürlüÄŸü'nce geçen Temmuz'da hazırlanan listede yeralmıştı. 
 
DNA karşılaştırması
 
Bu geliÅŸmenin ardından, eylemdeki 2. canlı bombanın da Alagöz'ün tanıdığı bir kiÅŸi olabileceÄŸi üzerine yoÄŸunlaÅŸan güvenlik birimleri, ÅŸüphelerini Adıyaman Grubu içindeki diÄŸer isimlere yöneltti. Bu amaçla listede ismi bulunan ÅŸüphelilerin ailelerine ait DNA'larıyla karşılaÅŸtırmaya alınacak. Alagöz'le birlikte 2. canlı bombanın Ankara'ya gelmesi nedeniyle polis bir yandan da baÅŸkentte bu gruba rehberlik yapan baÅŸka bir örgüt hücresi olup olmadığını araÅŸtırmaya baÅŸladı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.