Sosyal Medya

Güncel

2 Türk işçi serbest

Irak'ta iki hafta önce 18 Türk işçiyi kaçıran Şii grup, işçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı'yı Basra kenti yakınlarında serbest bıraktı. İşçilerin sağlık durumları iyi.



Irak'ta kaçırılan 18 Türk iÅŸçiden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, Irak'ın güneyindeki Basra kenti yakınlarında serbest bırakıldı. Reuters'a bilgi veren Irak'taki Türkiye BüyükelçiliÄŸi kaynakları, iÅŸçilerin saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸunu iletti.

2 Eylül ÇarÅŸamba sabaha karşı kaçırılan Nurol Ä°nÅŸaat firması çalışanı 18 Türk, Sadr bölgesindeki Habibiye'de stadyum inÅŸaatında görevliydi. Üçü mühendis, on dördü iÅŸçi ve biri de muhasebeci olan Türklerin yanında bulunan Iraklı güvenlik görevlileri, olayın ertesi günü elleri ve ayakları baÄŸlı halde bulunmuÅŸtu. 

Åžii grubun videosu

 

Ercan Özpilavcı, serbest kalan ilk iki Türk iÅŸçiden biri.
 

 

Kendilerine Ölüm Mangası adını veren Åžii bir grup, iÅŸçileri kaçırdıktan 9 gün sonra bir video yayınlayarak taleplerini iletmiÅŸti. Grubun talepleri arasında, Kürt petrolünün Türkiye’den ihracatını durdurmak, Suriye'de CeyÅŸ-ül Feth'in (Fetih Ordusu) Fua ve Kefreyya'daki kuÅŸatmalarını kaldırmasını saÄŸlamak ve silahlı kiÅŸilerin Türkiye’den Irak’a geçmesini engellemek vardı.

Åžii liderlerden çaÄŸrı

Iraklı Åžiilerin en büyük dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani, BaÄŸdat’ta kaçırılan 18 Türk iÅŸçinin serbest bırakılması çaÄŸrısını yaptı. Sistani’nin yazılı açıklamasında, “Kaçırılan kiÅŸilerin serbest bırakılmasını ve bu tür eylemlerin sonlandırılmasını talep ediyoruz. Böyle eylemler Åžiileri ve Ä°slam’ı kötü gösteriyor” ifadeleri kullanılmıştı.

Iraklı Åžii din adamı Mukteda Sadr da 18 Türk iÅŸçisinin kaçırılmasını IŞİD'in (Irak Åžam Ä°slam Devleti/DAEÅž) yaptığı eylemlere benzeterek, iÅŸçilerin derhal serbest bırakılması çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Kaynak: AA, Reuters, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.