Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan meydanlara çıkacak mı?

AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'ne damgasını vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde de işi sıkı tutacak.



Milliyet'ten Abdullah KarakuÅŸ'un haberine göre; Kendisine yakın isimleri parti yönetimine getiren ErdoÄŸan'ın 1 Kasım seçim sürecinde de tek başına iktidarı yakalamak için özel stratejileri hayata geçireceÄŸi belirtiliyor. En önemli hedef ise 276'yı yakalamak, yeni Anayasa ve baÅŸkanlık sistemi.

Yeni yol haritası

Seçimlerde tek başına iktidarı kaybeden ve yüzde 40'lara gerileyen Ak Parti'de yeni yol haritası hayata geçirilecek.
Kongrenin her anında ağırlığını ve izlerini hissettiren ErdoÄŸan, aynı uygulamayı MYK'nın belirlenmesi ve genel seçim listelerinde de gösterecek.

Raporlar yön çizecek

ErdoÄŸan'ın bundan önceki seçimden farklı olarak listelere daha çok müdahil olacağı ve bu çerçevede de özellikle oyların düÅŸtüÄŸü illere yönelik özel stratejileri hayata geçireceÄŸi dile getiriliyor. Seçimler sonrasında neden oy kaybedildiÄŸine yönelik hazırlanan raporların da yeni stratejilere yön çizeceÄŸi dile getiriliyor.

Hazırlanan raporlarda da özellikle bazı illerde çok az rakamlarla milletvekilliklerinin kaybedildiÄŸi üzerinde duruluyordu. Bu süreçte teÅŸtilatlardan gelen bazı aday yanlışlıklarının da yeni listelerde dikkate alınması bekleniyor.

Tek başına iktidar

ErdoÄŸan'ın öncelikli hedefi, Ak Parti'nin tek başına iktidarı yakalaması. Böylece ErdoÄŸan yeni anayasa ve baÅŸkanlık sistemine geçiÅŸ için uygun sayıya ulaÅŸmayı amaçlayacak. Ak Parti kulislerinde yeni anayasa için gerekli çoÄŸunluÄŸun saÄŸlanmasının ÅŸu andaki ÅŸartlara göre zor olduÄŸu konuÅŸulsa da buna yönelik bütün gayretlerin gösterileceÄŸi belirtiliyor. BeÅŸtepe'ye yakın kaynaklar BaÅŸkanlık sistemine geçiÅŸ tartışmalarının ÅŸimdilik rafa kalkmasına raÄŸmen bundan hiçbir ÅŸekilde vazgeçmenin de mümkün olmadığını seslendiriyor.

Meydana çıkacak mı?

ErdoÄŸan'ın 7 Haziran seçimi gibi meydanlara tekrar çıkıp çıkmayacağı da tartışılıyor. ErdoÄŸan'ın BeÅŸtepe'de yaptığı muhtarlar toplantısını artırması ve yine illerde açılışlara katılması bekleniyor. Bu çerçevede de ErdoÄŸan'ın güven ve istikrar ortamının korunmasına yönelik özellikle vurgu yapacağı belirtiliyor.

Rehavet uyarısı

AK Parti'nin bu süreçte teÅŸkilatlara vereceÄŸi en önemli mesaj, birlik ve beraberliÄŸin korunması ile ‘rehavete kapılmayın' olacak. Özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında hazırlanan oy düÅŸme raporlarında teÅŸkilatların rehavete kapılması da altı çizilen olmuÅŸtu.

Gözler Gül'de

Partinin kurucularından ve önemli isimlerinden Abdullah Gül ve ona yakın isimlerin 1 Kasım seçimleri sürecinde ne yapacağı da çok önemli. Ak Parti, Gül tartışmaları nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde Kayseri'de 100 bin dolayında oy kaybetmiÅŸti.

Yeni MKYK'da yer bulan, 1998-2015 yılları arasında Kayseri BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı yapan Mehmet Özhaseki'nin de Kayseri ile ilgili özel çalışma yapması bekleniyor.

Ak Parti'nin yeni yol haritası tamamen tek başına iktidarı tekrar yakalamaya yönelik hazırlanıyor. Ancak tek başına iktidar çıkmaması halinde ise CHP ile koalisyon yapmaya yönelik yeni bir süreç baÅŸlayacak gibi gözüküyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.