Sosyal Medya

Dünya

ABD: Türkiye kısa zamanda hava saldırılarına katılacak

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nni en kısa zamanda IŞİD'e karşı hava saldırılarına katılacağını savundu



ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Türk uçaklarının IŞİD’le mücadelede hava saldırılarına katılacağı zamana iliÅŸkin, “Çok kısa zamanda, herhangi bir gün veya saat vermiyorum ama çok yakında” dedi.

Davis, Pentagon’da düzenlediÄŸi basın toplantısında, ABD ile Türkiye arasında IŞİD’e karşı verilen mücadelede varılan anlaÅŸmaya iliÅŸkin soruları cevapladı. Ä°mzaların atılmasının ardından Türk uçaklarının hava saldırılarına ne zaman katılacağına yönelik soruya Davis, “Çok kısa zamanda, herhangi bir gün veya saat vermiyorum ama çok yakında” cevabını verdi.

Davis, Türkiye’nin koalisyonun hava saldırılarına dahil olmasının daha fazla hedefleri vurabilmelerine, daha fazla uçuÅŸlar yapabilmelerine imkan saÄŸlayacağının altını çizdi.

Hava saldırılarında sadece Suriye ve Irak’taki IŞİD noktalarının hedef alınacağını ve Türkiye’nin de bunun bir parçası olmayı kabul ettiÄŸini vurgulayan Davis, Türkiye’nin PKK’ya yönelik hava saldırılarında ise havada uçuÅŸların çakışmasını önlemek için kendilerini önceden haberdar ettiklerini kaydetti.

Davis, PKK’nın terör örgütü olduÄŸunu ve Türkiye’nin de kendilerini savunma hakkı bulunduÄŸunu tekrarladı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.