Sosyal Medya

Güncel

Cumhuriyet gazetesinden "mezhep" kışkırtıcılığı

Cumhuriyet gazetesi HDP'li Doğan'ın Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün'le yapacağı basın toplantısını ertelemesini "Bakanlığı duydu, mezhebini unuttu" başlığı ile verdi



Cumhuriyet Gazetesi’nin son günlerde mezhep ayrılığını kışkırtan haberlerine tepkler gelmeye devam ediyor.

Gazete bugün de seçim hükümetinde yer almayı kabul eden HDP’li Müslüm DoÄŸan’ın Alevi BektaÅŸi Federasyonu Genel BaÅŸkanı Baki Düzgün'le TBMM'de düzenleyeceÄŸi basın toplantısını ertelemesini sürmanÅŸetten verdiÄŸi haberle eleÅŸtirirken skandal olarak nitelendirilecek bir baÅŸlık kullandı. Gazete haberi "Bakanlığı duydu, mezhebini unuttu" baÅŸlığı ile verdi.

Haberde imzası bulunan gazetenin TBMM Büro Åžefi Emine Kaplan ise , "Haberdeki baÅŸlık ve yorum bana ait deÄŸildir, yazı iÅŸlerinin takdiridir" diyerek haberi sahiplenmedi.

DÜN DE CEMEVÄ°NDEKÄ° CENAZELERE TEMSÄ°LCÄ° GÖNDERÄ°LMEDİĞİNÄ° Ä°DDÄ°A ETMÄ°ÅžTÄ°

Cumhuriyet Gazetesi dün yaptığı 'Cenazede ayrımcılık' baÅŸlıklı haberde de PKK saldırısında hayatını kaybeden ve cenazesi cemevinden kaldırılan askerlerin cenaze törenine Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan kimsenin katılmadığını iddia etmiÅŸti. Bugün ise Genelkurmay BaÅŸkanlığı ise haberi yalanlayarak cemevindeki törenlere de temsilci gönderdiklerini açıkladı.

Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Daire BaÅŸkanı TuÄŸgeneral ErtuÄŸrulgazi Özkürkçü, Cumhuriyet gazetesinde dün yayınlanan "cemevlerindeki ÅŸehit cenazelerine devletin katılmadığı"na iliÅŸkin bilgilere yönelik açıklama yaptı. Özkürkçü, "Haberde yer alan askeri erkanın cemevindeki törene katılmadığı ifadesi yakışıksız ve gerçek dışıdır" dedi.

Astsubay Kenan Ceylan'ın kardeÅŸi Kemal Ceylan ile cemevindeki töreni yöneten dede Ali Rıza Aykul da bu habere tepki göstermiÅŸti.

Kemal Ceylan açıklamasında, Zile Cemevinde, hükümet meydanında ve Kızılca köyde yapılan törenler ile üç ayrı yerde kılınan cenaze namazının, ailenin isteÄŸi üzerine yapıldığını, özellikle cemevindeki törene ve cenaze namazına Tokat Valisinin, TSK mensuplarının, Zile kaymakamı ve belediye baÅŸkanının milletvekillerinin ve halkın katıldığını kaydetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.