Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan'ın içinde kriz derinleşiyor

Hareket içinde son dönemde ortaya çıkan, daha çok gençlerden ve aktif faaliyet yanlılarından oluşan grup, geçen bunca zamana, verilen mücadeleye ve akan kana rağmen bir başarı elde edilemediğini, zayıf kalındığı düşünüyor



Müslüman KardeÅŸler içerisinde son dönemde görüÅŸ ayrılıkları ortaya çıkmaya baÅŸladı. Özellikle de Mısır medyasında gündeme gelen ancak cemaat yöneticileri tarafından doÄŸrulanmayan söz konusu söylentiler, yeni bir boyut kazandı.

Müslüman KardeÅŸler’in son iki yıldır Mısır içinde hapishanelerde ve ülke dışında sürgünde olmak üzere iki ayrı yönetim kadrosu bulunuyor. Bu iki grup arasında bir iÅŸ ve faaliyet taksimatı yapılmış durumda.

Ülke içindekiler Mısır sathındaki eylemler ve barışçıl faaliyetlerden sorumlu. YoÄŸunlukla Türkiye ve Katar gibi ülkelerde yaÅŸayan dışardaki yönetim kadrosu ise medya, insan hakları ve siyasi dosyalarla ilgileniyor. Üç dosya ülke dışında bir dosya da Mısır içinde olmak üzere, barışçıl direniÅŸin dört ana ayağı bulunuyor.

Son dönemde ortaya çıkan, daha çok gençlerden ve aktif faaliyet yanlılarından oluÅŸan grup, geçen bunca zamana, verilen mücadeleye ve akan kana raÄŸmen bir baÅŸarı elde edilemediÄŸini, çok zayıf kalındığı düÅŸünüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.