Sosyal Medya

Güncel

HDP kabinede diye operasyon durur mu?

Akif Beki, “HDP, 3 bakanlıkla geçici kabineye girdi diye hükümet, operasyonları durdurmaz... Neticede, bu iş AK Parti’ye de HDP’ye de menfi veya müspet geri dönmez. Ne oy getirir, ne oy götürür” diye yazdı. Peki bu durumun PKK ile HDP’nin arasını açması ihtimali yok mu? PKK “Sen beni bombalattın ya, bölge halkını benimle korkutarak oy toplama dönemi bitti, ne halin varsa gör” derse, HDP yine barajı geçebilecek mi?



(...) HDP’li Levent Tüzel, Ali Haydar Konca ve Müslüm DoÄŸan hükümete girdi diye operasyonlar duracak mı? (...)

Kamuoyu yoklamaları, her gün ÅŸehit cenazelerinin kalktığı ÅŸu çatışma ortamında bile çözüm sürecine desteÄŸin yüzde 50’lerin altına inmediÄŸini gösteriyor. DüÅŸüÅŸ var ama onay reytingi hâlâ kritik eÅŸiÄŸin üstünde.

PKK’ya yönelik operasyonlara destek ise yüzde 70’ler civarında.

Yorumu açık: Bir yanı ÅŸahinse bir yanı güvercin çoÄŸunluÄŸun. Millet ikisinin yerini ayırıyor, aynı sepete koymuyor, sapla samanı karıştırmıyor, elmalarla armutları toplamıyor, ikisinin de farklı ihtiyaçları karşıladığını görebiliyor, ne ondan ne de öbüründen vazgeçiyor...

Şahin yatıp şahin kalkmıyor yani kahir ekseriyet.

AK Parti dün çözümcüydü, bugün operasyoncu diye bakmıyor. Dün ÅŸahin olan muhalefet, bugün güvercin postunda diye yaklaÅŸmıyor.

Ne oldu da düne kadar barış isteyenler bugün savaÅŸ, savaÅŸ isteyenler bugün barış istiyor demiyor. Farkında çünkü... (...)

DemirtaÅŸ’ın önümüzdeki seçim için bir kehaneti var. “Operasyonların amacı HDP’yi baraj altında bırakmak ama tabutların altında savaÅŸ hükümeti kalacak” diyor...

Fakat kendi partisi de ‘savaÅŸ hükümeti’ dediÄŸi kabinenin bir unsuru, tamamlayıcı bir parçası haline geldi.

Paradoksal bir durum. Kaderin cilvesi gibi bir garabet.

DemirtaÅŸ’a göre, operasyonlar HDP’yi vurmaya dönük. Fakat operasyonları yapan ‘savaÅŸ hükümetinde’ artık HDP de var. Tabutların altında kalacağını söylediÄŸi de bu ‘savaÅŸ hükümeti’...

Eldeki bilgiler ışığında şimdi buyurun baştaki soruları cevaplandırmaya.

Bir: HDP, 3 bakanlıkla geçici kabineye girdi diye hükümet, operasyonları durdurmaz. Bu gerçekçi bir beklenti olmaz.

Ä°ki: Operasyonlar durmadı diye DemirtaÅŸ, ‘savaÅŸ hükümeti’ suçlamalarına devam etmez.

Üç: EtmeyeceÄŸi için, bu kabinenin bir parçası olan HDP’ye de ‘savaÅŸ hükümeti’ suçlamalarından bir hisse düÅŸmez.

Dört: DüÅŸseydi bile ‘savaÅŸ hükümeti’ suçlamalarının seçim sonuçlarına bir tesiri, seçmen davranışına bir etkisi zaten olmazdı.

BeÅŸ: Neticede, bu iÅŸ AK Parti’ye de HDP’ye de menfi veya müspet geri dönmez. Ne oy getirir, ne oy götürür. 7 Haziran’da oy eden ÅŸey neydiyse bu seçimde de aynı ÅŸey oy etmeye devam eder.

AKÄ°F BEKÄ° / HÜRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.