Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye'nin o kararı Mescid-i Aksa'da tekbirlerle karşılandı

Bu kararı almak için biz çok zorlandık, çok çalıştık. Zira ikiye ayrılmışlardı İslam âlimleri...



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet’in Kudüs’lü umre kararı Mescid-i Aksa’da tekbiler ve ÅŸükür secdeleriyle karşılandığını söyledi.

Kanal A televizyonunda gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulunan Görmez'in ilgili sözleri ÅŸu ÅŸekilde:

KARARI ALMAK Ä°ÇÄ°N ZOK ZORLANDIK

Biz ilk defa Mescid-i Aksa ziyaretini umre ziyaretinin bir parçası haline getirdik. Bu kararı almak için biz çok zorlandık, çok çalıştık. Çünkü ikiye ayrılmışlardı Ä°slam âlimleri. Bir kısmı Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmenin doÄŸru olmadığını, ziyaret ettiÄŸiniz takdirde iÅŸgalin meÅŸruiyetini tanıdığınızı, tanımak anlamına geldiÄŸini ifade ediyordu. Ama bir kısım âlimler de bunun bilakis Mescid-i Aksa’yı sahipsiz bıraktığını, onlara terk ettiÄŸini, Mescid-i Aksa’da yaÅŸayan, Kudüs’te yaÅŸayan Filistinli kardeÅŸlerimizi tamamen sahipsiz ve yetim bıraktığımızı, bunun doÄŸru olmadığını söylüyorlardı. Ben bu iki fikri de bir araya getirdim ve sonra iki fikri de bir noktada birleÅŸtirdim. BirleÅŸtirdikten sonra da vatandaÅŸlarımıza ilanda bulunduk. Dedik ki; herhangi bir vatandaşımız Mekke’yi, Medine’yi ziyaret etmeden önce tıpkı atalarımızın yaptığı gibi Mescid-i Aksa’yı’da ziyaret edecek.

TEKBÄ°RLER VE ÅžÜKÜR SECDELERÄ°

Ayrıca müstakil Kudüs ziyaretleri için de Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı çalışmalarına baÅŸladı. Bizim bu kararımızı Mescid-i Aksa’nın imamı Ebu Senine Mescid-i Aksa’da bir akÅŸam namazından sonra cemaate ilan ediyor ve diyor ki; "aziz cemaat, bugün size bir müjde vereceÄŸim" diyor. "Türkiye Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı bir karar aldı, Mescid-i Aksa ziyaretini umre ibadetinin bir parçası haline getirdi", topluma ilan etti. "Bundan sonra Türkiye’den kardeÅŸlerimiz bizi yalnız bırakmayacaklar, Mescid-i Aksa onlarla ÅŸenlenecek" diye ilan veriyor. Birden bütün camideki insanlar tekbir getiriyorlar, sevinçlerini ifade ediyorlar, bazıları da ayaÄŸa kalkıyor secdeye kapanıyor, ÅŸükür secdesi yapıyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.