Sosyal Medya

Güncel

HDP'den tuhaf 'ekonomi bildirgesi

Türk jetleri PKK'nın kamplarını havaya uçururken HDP'den tuhaf çıkışlar gelmeye devam ediyor.



Parti meclisinin yayımladığı bildirgede operasyonların Türk ekonomisine zarar verdiÄŸi ifade edilirken, uluslararası kuruluÅŸlara da 'müdahil olun' çaÄŸrısı yapıldı.

HDP'den yapılan açıklamada, son günlerde artan operasyonlara vurgu yapılarak "Havalanan her savaÅŸ uçağı sadece Irak Kürdistanı'na ve oradaki insanlara zarar vermiyor, aynı zamanda Türkiye ekonomisine ve yoksul emekçi halka da ağır yükler bindiriyor" ifadeleri kullanıldı.

HDP'nin PM toplantısının ardından açıklanan bildirgede, Türkiye toplumunun, sanki tek parti iktidarının baÅŸbakanıymış gibi hareket eden bir Ak Parti Genel BaÅŸkanıyla karşı karşıya olduÄŸu savunuldu.

Bildirgede, geçici statüdeki baÅŸbakanın aldığı kararlarla attığı adımlarla toplumu derinden sarsan, acı kayıplara yol açan bir çatışma ve ÅŸiddet dalgasını her geçen gün tırmandırdığı ileri sürüldü.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAÄžRI: MÜDAHÄ°L OLUN

HDP'nin bildirgesinde, Türkiye'nin operasyonlarından bunalan PKK'yı rahatlatmak için uluslararası insan hakları örgütlerine de çaÄŸrıda bulunuldu. ÇaÄŸrıda, "uluslararası insan hakları örgütlerine ve savaÅŸ karşıtı tüm sivil toplum kuruluÅŸlarına çaÄŸrı yapıyoruz: Uluslararası bir sorunu uluslararası destek ve dayanışmayla çözmek için adımlarınızı yoÄŸunlaÅŸtırın" ifadeleri kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.