Sosyal Medya

Makale

Kanlı ay

Her güne yeni bir olayla uyanıyoruz. CHP’yi mi, Ä°yi Parti’yi mi, 10. Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi’ni mi, ekmek fiyatlarını mı, Yunanistan’daki yangın ve sel baskınını mı yazayım derken, güne Rahip Brunson ile baÅŸlayıp devam eden bir krizle baÅŸlıyoruz. Evengelical Pastör Andrew Brunson!

Eskiden ABD böyle durumlarda darbe yapardı, şimdi tehdit ediyor, bildiri yayınlıyor. İyi, önemli bir gelişme bu.

ErdoÄŸan ne zaman yurt dışına çıksa birileri bir ÅŸeyler yapıyor. ABD’den gelen açıklama, tam da ErdoÄŸan’ın Çin Devlet BaÅŸkanı Åži ile görüşmesinin baÅŸlama anına denk geldi.

Bu arada, Çin’den 3.6 milyar dolarlık bir kredi anlaÅŸması haberi geldi.

ErdoÄŸan’ı Güney Afrika’da protesto edenler Amerikano FETÖ’cüler. FETÖ ABD’de oldukça güçlü. ErdoÄŸan bu konuda, açık ve net açıklamalarda bulundu ve beklentilerini dile getirdi.

Trump’ın bu akılsızca açıklamalarının sebebi Rahip Brunson mu? 

Brunson ilginç bir karakter. Böyle bir zamanda ev hapsine çıkartılma kararı da ilginç. Bunun da incelenmesi gerek. 

Brunson, Siyonist, Kripto bir Hristiyan papaz. ABD’de Evengelical’ler baskın bir Hristiyan topluluk. Bunlar “Tanrıyı kıyamete zorlama” gayretinde olanlar.. “Kanlı ay” da bunlar için kıyamete doÄŸru geliÅŸen süreçte bir milad. Bir iÅŸaret.

Bu adam sıradan bir papaz deÄŸil. Papazlık yan iÅŸi, PKK’lıların, FETÖ’cülerin gazeteciliÄŸi gibi bir iÅŸ. Bir kamuflaj. FETÖ ile ilgili, Ä°srail ile iliÅŸkili, PKK ile iliÅŸkili, PYD ile iliÅŸkili. Ä°ncelense, iliÅŸki kurduÄŸu adamların CHP ile de, Ä°yi Parti ile de, HDP ile de, kripto Ortodokslarla da iliÅŸkisi çıkar.

Adam santral görevi yapıyor.

ABD buradan yola çıkarak verdiği mesaj bütün bu çevrelere verilen bir mesaj olsa gerek. Aynı zamanda bu mesajın ABD için iç politikada da karşılığı var.

ABD açık açık Türkiye’ye karşı ambargo uyguluyor. Kendi bürokrasisine ve uluslararası örgütlerdeki temsilcilerine “Türkiye’ye yapılacak her türlü yardımı engelleyin” diyor. 

Bu Türk-Amerikan iliÅŸkilerine telafisi zor zararlar verir. NATO’ya zarar verir.

Türkiye alternatifsiz değil. Bu işten ABD daha fazla zarar görür. ABD zaten giderek yalnızlaşan bir ülke.

ABD Ä°srail konusunda köşeye sıkıştı. Membiç’te köşeye sıkıştı. Afrin’de suçüstü oldu. Sincar’da, Kandil’de, FETÖ konusunda PKK konusunda, PYD konusunda, her konuda köşeye sıkıştı. ABD bölgede zaman kazanma çabasındaydı. Geçen zaman çözümsüzlüğünü daha da artırdı. Bir bakıma köşeye sıkıştı.

Düşünebiliyor musunuz, siz bir ittifak içinde yer alıyorsunuz. İttifak üyelerinden birileri size karşı darbeyi destekliyor, darbecileri koruyor. Yine o birileri size karşı terörü destekliyor ve teröristleri himaye ediyor. Şimdi de size boykot ve ambargo uygulamaya kalkıyor.

Böyle bir ittifakın ne anlamı var. NATO ve AB’nin Türkiye’ye karşı tavrı hukuki olmadığı gibi, ahlaki de deÄŸil.

Yunanistan’la asırlarca beraber yaÅŸadık. Bugün bir felaket yaÅŸanıyor. Ä°nsani anlamda yardım etmek istiyorsunuz kabul etmiyorlar. Yanıyorlar, selde boÄŸuluyorlar ama yardım teklifini cevapsız bırakıyorlar. Bunlarla mı tek devlet olacağız. Ãœstelik Yunanistan’da iÅŸbaşındaki iktidar da en demokratları. 

Bizim medyada da, Brunson konusunda, ABD ile Gülen ile takas yorumları yapılıyordu. “Al papazı-ver papazı” esprileri yapılıyordu. Brunson ev hapsine çıkınca ABD’nin de Gülen’i “ev hapsi”ne alması bekleniyordu.

Ankara ABD’den gelen açıklamaya sert tepki verdi. Kamuoyunda da tepki var. Bakarsınız savcılık itiraz eder ve mahkeme uygun görürse Brunson tekrar cezaevine gönderilebilir.

Tabi, ABD ile gerilim birçok konuda etkisini gösterebilir. Herhalde artık S-400, F-35 konusu yeniden değerlendirilecektir. Membiç, Sincar yeniden değerlendirilecek.

ABD’nin peÅŸine takılan ülkeler ve çevreler, örgütler de bu durumda Türkiye’ye saldıracaklar. İçerideki iÅŸbirlikçi unsurları Türkiye’ye karşı provoke edeceklerdir.

Mesela, Ä°srail bu durumu fırsata dönüştürmek isteyecektir. Ä°srail’in kontrolündeki “Dahlan lobisi” de boÅŸ durmayacaktır.

Bakalım “Kanlı ay” CHP ve Ä°yi Parti’deki kargaÅŸayı nasıl etkileyecek! Astrologlara göre ortam her ne halde ise, ayın etkisi 6 ay süre ile o durumu provoke edecek. CHP’de de, Ä°yi Partide de “Ne ÅŸiÅŸ yansın ne kebap”çıların sesi pek çıkmayacak. DeÄŸiÅŸim yanlıları da muhazakârlar da seçim sürecini parti için bir risk olarak görse de aynı zamanda bunu vazgeçemeyecekleri bir fırsat olarak görüyorlar.

Bu arada kanlı ay, 21. yüzyılın en görkemli ay olayı gerçekleÅŸti. En uzun süreli dolunay kan kırmızı görüntüsü ile yoluna devam etti. Ä°ncil’deki “kanlı ay” uyarısı Hristiyan dünyasında kendileri için felaket habercisi kehanetlere sebep oldu. Biz husuf namazı ile yüzümüzü ayın ve güneÅŸin Rabbine döndük. DoÄŸu da, batı da Allah’ındır. Ay ve GüneÅŸ Allah’ın iki ÅŸeairidir. Her ikisinin de hareketleri, bizim ibadetlerimizin zamanının tayininde bizim için ilahi bir ölçüdür.

Alemlerin Rabbi’ne hamdolsun, O gören, duyan, bilen, hüküm sahibi olandır. Yalnız O’ndan yardım diler, yalnız O’na sığınırız. O’nun rızasının tecellisinin vesilesi olacağız. O bizi nimet verdiklerinin yoluna iletmesi için O’nun yolunda ilerleyeceÄŸiz ve böylece gazaba uÄŸrayanlardan olmayacağız inÅŸallah.

Gazaba uÄŸrayanlar kimler mi? Cahiller, zalimler, kâfirler, fasıklar, münafıklar.. Yeryüzünü fesada verenler, kan dökenler, yeryüzünde kibirlenerek yürüyenler, haddi aÅŸanlar.. Onlar her yerdeler. Ve onlar da kendi baÅŸlarına bir toplulukturlar. Onlar HizbuÅŸÅŸeytan’dırlar. Allah müminleri ve mazlumları onları ÅŸerrinden ve fesadından emin kılsın. Ve biz de o eminliÄŸi hak edenlerden olmak için üzerimize düşeni yapalım. Selam ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.