Sosyal Medya

Makale

Peki bundan sonra ne olacak!

Ä°srail Müslümanların ramazanını kutlamaya (!) hazırlanıyor. Her bayramda mutlaka bir ÅŸeyler yapacaklar. Bu ramazan için daha bir telaÅŸlılar. Nekbe öncesi (Nekbe. Ä°srail’in 15 Mayıs 1948’de tarihi Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi) ABD’nin de verdiÄŸi destekle, daha ÅŸimdiden kan dökmeye baÅŸladılar. Biliyorsunuz aynı gün ramazan baÅŸlıyor.

Bu arada ABD Kudüs’te büyükelçilik açmaya hazırlanırken, göreceksiniz bunu ilk tanıyan ülkeler, Suudi Arabistan, Mısır ve BAE olacak!

BAE’nin Sokorta’da ne iÅŸi varsa, Yemen’e ait takım adaları iÅŸgale baÅŸladı. Yemen’den, Husi’lerin iÅŸgali altında tuttuÄŸu bölgelerden  aynı zamanda Suudi Arabistan’a yönelik füze saldırıları devam ederken, ABD’nin Ä°ran’la daha önce vardığı anlaÅŸmayı iptal etmesinin ardından Ä°srail, Bekaa’daki Hizbullah mevzilerini ve Ä°ran mevzilerini vurmaya baÅŸladı.

Ä°ran cevap vereceÄŸim diyor. Tahran  Ankara ve Moskova ile temasta. Rusya’nın Ä°srail’e nasıl bir cevap vereceÄŸini göreceÄŸiz.

Ä°ran ne zaman akıllanacak bilmiyorum. Irak ve Suriye’ye girerken ABD ve Ä°ngiltere’nin niçin sessiz kaldığını akletmeyecek kadar saf mı bunlar. Ya da Husi’ler Yemen’e girerken ABD ve Ä°ngiltere neden sessiz kaldı.

Åžimdi ABD; Irak, Ä°ran ve Kuveyt petrolünü Kuzey Suriye’den Akdeniz’e taşıma planları yapıyor. Kıbrıs Rum kesimi üzerinden Girit, Mora üzerinden Ä°talya’dan Avrupa’ya. Bu ülkeleri iÅŸgal veya yönetimlerini kontrol planları var bu ülkelerin.

Göreceksiniz, İran ve Suudileri karşı karşıya getirecekler. Füze savaşları ile bu iki ülke yerle bir edilecek.

Bunun ilk adımı Bekaa. Ardından Lübnan Hizbullahının bulunduğu bölge. Bu çerçevede yine Falanjistlere görev düşecek.

Suriye krizini bahane ederek Afrin sonrası Ä°ngiltere ve Fransa’nın bölgeye yerleÅŸmesi ile ilgili, o süreçte yaÅŸananlarla ilgili aldığım nota bakıyorum da,  “Kimyasal silahmış”. “Kimyasal silah üretim tesisi” imiÅŸ. 50-100 tane kimyasal bomba üretecekseniz, bunu tüp gaz kaçak dolum tesisinde de yapabilirsiniz. Bu gazları stoklamak, üretmek büyük tesis ya da büyük stoklar gerektirmiyor.. Biyolojik silahlar için de durum farklı deÄŸil. ‘Kimyasal silah kapasitesini yok etmek’ diye bir ÅŸey yok. Bu kimyasal malzemeleri Rusya verdi ise niye Rusların askeri tesislerini vurmuyorsunuz. Rusları vurmuyorsanız, Esed’i niye vuruyorsunuz. Ya da madem kimyasal silah kapasitesini yok etmiyorsunuz aslında, o zaman neden doÄŸrudan Esed’i ve bu haltı yiyen rejimi hedef almıyorsunuz. Bu operasyon ‘trajikomik’ bir ‘it dalaşı’ndan, askeri ÅŸovundan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸil. T. May, ‘operasyonun bir rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi hedeflemediÄŸini’ söyledi. Madem böyle bir suç var. O zaman bunun bir cezası olmalı. Bu ceza caydırıcı bir operasyonla sınırlı olamaz. Åžimdi, Esed’in Lahey Adalet Divanına, Uluslararası Ceza Mahkemesine gönderilmesi ve sanık sandalyesine oturtulması gerek. Ama göreceksiniz bunlar olmayacak, baÅŸka oyunlar devreye girecek. Trajikomik bir oyun sergileniyor” diye yazmışım.

Evet, ABD, Ä°ngiltere, Fransa, Ä°srail için, DAEÅž, PYD hepsi bir oyun.. Esed, kimyasal silahlar da öyle. Suriye halkını düşünen yok. Guta batılıların umurunda deÄŸil. “Koyun can derdinde, kasap et derdinde” derler ya. Batı, Suriye halkının kan ve gözyaşı üzerinden kendilerine çıkar ve servet damıtma çabasında.

Daha önce de yazdım. ABD ve Ä°srail, 15 Mayıs tarihi ile birlikte Türkiye’deki seçim sürecini bir fırsat olarak görüyor.

Kim bilir, belki de yeni bir dünya savaşının eÅŸiÄŸindeyiz. Kimine göre bu savaÅŸ, “Tarihin sonu”nu getirecek bir “Medeniyetler arası savaÅŸ” olacak. Kimine göre bu savaÅŸ “Kıyamet savaşı” olacak. Hristiyanlar “Armegedon” korkusu taşıyor. Ä°slam dünyasında “Melheme-i Kübra”dan söz ediliyor. Kimi Mehdi’den, kimi Mesih’ten, kimi Deccal’den söz ediyor.

Ä°srail böyle bir ortamda 3. Mabed’in inÅŸası için Mescid-i Aksa’yı yıkmaya hazırlanıyor. Ä°srail’in Kudüs’ü baÅŸkent ilan etmesi, aslında bu yönde atılmış bir adım.

Siyonistler, mabedin inÅŸası ile Yehuda kırallığının ihyasından söz ederken, birçok Yahudi topluluÄŸu bu süreci bir intihar ve Ä°srailoÄŸulları için “yokoluÅŸ”un baÅŸlangıcı sayıyor.

Suudiler bu kargaşa içinde, bir yandan kendi sonunu hazırlayacak bir savaşa doğru koşarken, öte yandan kendi cehennemlerine kendi sırtlarında odun taşımaya devam ediyorlar.

EÄŸer bu savaÅŸ burada kontrol edilemeyecek olursa, bütün Mezopotamya ve Arap yarımadası bu yangının içinde kalır. Bu ateÅŸ Ä°ran’ı da yakar, Mısır’ı da. Bu ateÅŸ, Rusya’yı ele geçirmek isteyen batının saldırgan politikaları sonucu Balkanlar ve Kafkaslara doÄŸru da geniÅŸleyebilir..

Tabii ki, onların bir planı varsa, Allah’ın da bir hükmü var. Mekerallahu! Kim bilir, belki bu bize ÅŸer gibi gelen ÅŸeyde Allah hayır murat etmiÅŸtir. Onlar kazdıkları çukura düşeceklerdir.

Batıda, hatta Yahudiler arasında giderek derinleşen bir görüş ayrılığı var. Bazı gerçeklerin daha iyi anlaşılması için belki de bu olayların yaşanması gerekiyordu.

Bizler tarihin yaşayan tanıklarıyız. Her şey biz yaşarken oluyor. Tabii görmek istemeyenler yine görmeyeceklerdir. Görmek istemeyenden daha kör kim olabilir..

GeleceÄŸi yalnız Allah bilir. Hayır ve ÅŸer O’nun iradesi içindedir. Biz O’nun rızasına talibiz. O, bizi sabredenlerden, şükredenlerden ve direnenlerden bulacak. O, bize, güç ve kuvvet versin. Bizim ellerimizle zalimleri cezalandırsın ve mazlumlara yardım etsin.

Yalnız O’ndan yardım diler ve yalnız O’na sığınırız. Selâm ve dua ile..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.