Sosyal Medya

Makale

Yenikapı: İstiklâl Kongresi

Türkiye tarihindeki 'ilk'leri yaşıyoruz.
Millî Mücadele yıllarını kitaplardan okuduğumuz günler bitti artık.
Bizzat, her birimiz, ülkemizin istiklâl mücadelesinin ferdi ve neferi olduğumuzu en derinden hissettik, hissediyoruz.
15 Temmuz'u 16'sına bağlayan gece, unutturulmak istenen bağları bu millet diriltmiştir.
Kökleri tarihimizde yatan bir dirilişi ve şuuru ortaya koymuştur.
Artık bu milattan, bu sözden dönüş yoktur.
Dün, tarihimizdeki bir ilk olan, devletin ve Meclis'in tüm temsilcilerini bir araya getiren Yenikapı Mitingi, kitaplardan okuduğumuz Sivas, Amasya, Erzurum Kongreleri'ni hatırlatmıştır.
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dediÄŸi gibi, 'Ä°blis'e ruhunu satan vaiz'e ve aÄŸababalarına karşı Türkiye'mizin ÅŸahlanışını gururla izledik.
CHP lideri Kemâl Kılıçdaroğlu'nun kendisini de katarak dediği gibi, "Bütün siyasîlerin bu musibetten ders çıkarması gerekir".
AK Parti lideri Başbakan Binali Yıldırım'ın dediği gibi, "Bu tarihî birlikteliği gözümüz gibi korumalıyız. İntikamla değil, hukukla hareket etmeliyiz."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, "Darbe başarılı olsaydı, bin yıldır bizim olan bu coğrafyanın kimlere altın tepsi içinde sunulacağını hepimiz biliyoruz." İşte bu yüzden "15 Temmuz gecesi, 79 milyon sokaklarda omuz omuza mücadele etti, o gece insanlar çıkarını değil, istiklâlini düşündü."
Türkiye Devleti'nin yeniden inÅŸa edildiÄŸi, Türkiye milletinin yeniden birliÄŸini tesis ettiÄŸi tarihî günlerden geçiyoruz.
Bu sürecin 'kurucu dışarısı' FETÖ'dür. Toplumun tüm kesimleri olarak, FETÖ üzerinden gerçekleştirilmek istenen işgale karşı direnmeyi başardık.
Ancak istiklâl uğruna yürünecek yol bitmez. O yüzden millî şairimizin sesi şimdi kulaklarımızda çınlasın:
"Hakkıdır hür yaÅŸamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklâl!"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.