Sosyal Medya

Makale

15 Temmuz

Bugün 29 Temmuz. Cumhuriyet tarihinin belki de en önemli şûrası farklı bir zamanda ve farklı bir mekanda, farklı üyeleri, farklı bir gündemle ve farklı süre ile yapıldı. Yeni hafta, yeni ay ile yeni bir dönem başlayacak.

Ordudaki FETÖ’cülerin tasfiye süreci bugün tamamlanmış oluyor. TSK için de yeni bir dönem baÅŸlıyor.. Her ÅŸey yeniden gözden geçirilecek ve yeniden yapılandırılacak..

15 Temmuz aslında bir milad olma özelliÄŸine sahip.. O gün darbe olacağını aslında herkes biliyormuÅŸ.. Herkes sessiz sedasız dolar alıyormuÅŸ. İçeridekilere 15 Temmuz sonrası dışarıya çıkacakları söyleniyormuÅŸ. 

Meral AkÅŸener ve arkadaÅŸları ÅŸimdi bir anda niye suspus oldular.. “Yurtta sulh, cihanda sulh” sloganı nereden çıktı. 15’inden sonra nasıl baÅŸbakan olacaktı. Neden Paralel suçlamalarına karşı hep dolambaçlı cevaplar verdi.

15 Temmuz sonrası için daha nice senaryolar yazılmıştı. Irak, Suriye, Barzani, PKK, PYD, Ä°srail’le iliÅŸkiler, Mısır’la iliÅŸkiler, Suudi Arabistan, Ä°ran ve Katar’da olacak olanlar, Mehdiyyet ve Mesihiyyet tartışmaları ile ilgili bölgemizle ilgili inanılmaz deÄŸiÅŸiklikler yaÅŸanacaktı.

Türkiye’deki bu deÄŸiÅŸiklik, AB, Rusya, Balkanlar, Kafkasya’daki dengeleri radikal bir ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirecekti..

Dubai üzerinden ABD’ye kaçmaya çalışan Afganistan’daki Türk Görev Gücü Komutanı Tümgeneral Cahid Bakır ile Kabil EÄŸitim, Yardım ve Danışma Komutanı TuÄŸgeneral Åžener Topuç yakalandı.Dubai’de havaalanında yakalanan General Cahit Bakır ve Åžener Topuç’un Afganistan’da Amerikalı ISAF Komutanı General John F. Campbell ile çalışıyor olması, Campbell’in darbe öncesi gizlice Türkiye’ye gelip Ä°ncirlik’te darbeci subaylarla toplantı yapması ne anlama geliyor? ABD’li yöneticiler iddiaları yalanlasa da mızrak çuvala sığmıyor.. Herkesin gördüğü, bildiÄŸi, yaÅŸadığı bir gerçek inkarla gerçek dışı olmuyor..

Gülen hâlâ Amerika’da ve ABD’nin himayesinde. Bugüne kadar da CIA’nın himayesinde orada kaldı..

Darbe direkten döndü. ErdoÄŸan’ın kurtulması ve halkın sokaÄŸa çıkması ile tarihin akışı deÄŸiÅŸti..

Darbe gerçekleÅŸmiÅŸ olsaydı, bu planı yapanların senaryosuna göre Türkiye ve bölgede dehÅŸet cinayetler iÅŸlenecekti.. Batılılar, batı entelijansiyası, batı mediası, STK’ları zil takıp oynayacaklardı.. Suçüstü oldular ve ÅŸimdi ne yapacaklarını bilmiyorlar.. Gülen’i ve Yunanistan’a sığınan darbeci askerleri ne yapacaklar bilmiyorlar.

Demokrasi, insan hakları, hukuk devleti filan, hepsi batılılar tarafından rafa kaldırıldı..

Son kamuoyu araÅŸtırmalarında halkın %95’i bu darbenin FETÖ’nün iÅŸi olduÄŸu görüşünde.. Operasyonlar konusunda halk desteÄŸi %96. ErdoÄŸan’a güven ve destek %79’a yükselmiÅŸ durumda. OlaÄŸanüstü hale verilen halk desteÄŸi ise  %73,5.

Böyle bir şey beklemiyorlardı. Onların planına göre, eğer bugünkü o muhteşem halk desteği olmasaydı A-B-C planları vardı. Kesin-mutlak bir başarı öngörülüyordu, ama her şey altüst oldu ve bu saatten sonra eski planlarına dayalı diğer planların hiçbirinin pratik bir anlamı yok..

Meclisin vurulması, ErdoÄŸan’a yönelik suikast planı ve sonrasında yaÅŸananlar, o muhteÅŸem halk direniÅŸi bütün oyunları bozdu. Hatta ErdoÄŸan’ın, AK Parti’nin elini güçlendirdi, karşı sürece olaÄŸanüstü bir hız kazandırdı. Bu darbe planı ile kim neyi elde etmek istiyorsa, onu kaybetti.

Kamuoyu araÅŸtırma sonuçları muhalefetin buharlaÅŸtığını gösteriyor.. Bu arada MHP’yi bölmeye yönelik operasyon da baÅŸarısızlıkla sonuçlandı.. Türkiye karşıtı grub ve örgütler de geliÅŸmeler karşısında politikalarını yeniden gözden geçiriyorlar. Hiç biri paratöner olmak istemiyorlar.. Onların de bütün planları, senaryoları altüst oldu.. 

Aslında bu süreç, soÄŸuk savaÅŸtan hemen sonra baÅŸladı. Bir yandan Ä°slamifobianın temelini oluÅŸturan “YeÅŸil tehlike” NATO’nun yeni tehdit ve düşman algısının mihverini oluÅŸtururken, “TavÅŸana kaç, tazıya tut” politikasının, kontrollü bunalım stratejisinin bir parçası olarak ılımlı Ä°slam ve dinde reform tartışmaları ile ılımlı bir Ä°slam’ın toplumsal hayata enjekte edilmesi için yeni bir siyasi proje baÅŸlatıldı.. 1999’de Kamu Personeli Yasası’nda yapılan bir deÄŸiÅŸiklik ile daha önce DMS adı ile uygulanan seçme sınavı, bu tarihten sonra KMS olarak yeniden düzenlendi. Sınav; öğretmenlik, sözleÅŸmeli personel, memurluk ve uzman kadroların istihdamında eleme sınavı niteliÄŸi taşımaktaydı. KMS sadece ilk ve son kez 7-8 Temmuz 2001 tarihinde uygulandı. 2002’de ise yapılan isim deÄŸiÅŸikliÄŸi ile KMS, KPSS adını aldı. 

KPSS, 18.3.2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuÅŸtur. O zamana kadar örgüt kamuda stratejik, istihbarat, mali, personel, bilgi iÅŸlem alanlarına sızmıştı. KPSS ile daha AK Parti’nin ilk yıllarında soruları çalarak hem devlet kadrolarına çok sayıda personel sokma ve hem de terfilerini garanti altına aldı. Dershaneler bu anlamda bir Truva atı görevi görüyordu.. Sorular çalınıyor ve kripto adaylara cevap anahtarları ezberletiliyordu.. Ãœniversite giriÅŸ sınavlarında yüksek puan alanlar hep aynı dershanenin öğrencileri idi!

Bugünlere böyle geldik. Gülen’in yarım asırlık örgütünün çeyrek asırlık dönemi CIA’ya hizmet içinde geçti. 140 ülkeye yayılan yüz milyarlarca dolarlık yatırımları ile  bir dünya devine dönüştü ve bugünlere gelindi.

15 Temmuz herkes için farklı bir anlam taşıyor. 15 Temmuz aynı zamanda The Cemaat “CIAmade” için sonun baÅŸlangıcıdır. Gülen artık suçüstü olmuÅŸtur. O yaÅŸayan bir cenazedir.. GideceÄŸi, kaçacağı yer yoktur. Onun için gelecek günler geçen günleri aratacak.. Ahir ömründe rezil ve rüsvay olarak bu dünyaya veda edecek.. Ne kötü bir son! “Biz ancak ıslah edicileriz” diyordu, oysa bozguncuların tâ kendileriydiler.. Çevresindekilere gelince, hâlâ birileri gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, kalpleri var hissetmiyor.. Selâm ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.