Sosyal Medya

Makale

Gelecek günler, geçen günleri aratabilir

Siz daha ne gördünüz ki, “Tanrıyı kıyamete zorlayanlar” ya da Melheme-i Kübra’ya hazırlananlar bölgede yaÅŸayanların üçte ikisinin öleceÄŸi bir savaÅŸa hazırlanıyorlar.. 

Bölgede Yahudi bırakmayacaklar.. Iran, Irak, Suriye, Ãœrdün, Lübnan cehenneme çevrilecek. Yemen, Umman’da taÅŸ üstünde taÅŸ kalmayacak. Körfezden bir duman yükselecek. Kâbe ve Mescid-i Aksa yıkılacak.

Bu konuda o kadar çok şey yazılıp çiziliyor ki, sapla saman birbirine karışmış durumda.. Herkes, bazı Müslümanı, bazı Yahudisi, bazı Hristiyanı bu cehenneme odun taşımaya devam ediyor.. Sadece bu üç grup değil, grupların kendi içinde çatışması söz konusu.

Al sana Sufi, Selefi ve Åžii’sinin Suriye’deki halleri.

Hele bir Mehdi gelsin, görürüz..

Mehdi hidayete erdirecekmiÅŸ. Babanız peygamber olsa gelse, sizi hidayete erdiremez. Hadi Allah’tır, Kur’an- Kerim’dir. Ä°man ederseniz.. Yoksa peygamberlerin de böyle bir gücü yok. Onlar sadece kurtuluÅŸa, Allah’a, resulüne, kitaba çağırırlar.

Düşünün bir Mehdi geldi ve dedi ki “Fırka-i Naciye Ehl-i Sünnet’tir. DiÄŸerleri batıl.” Tasavvuf ehlinden biri mesela, ne Åžii kabul eder bunu, ne Selefi.. O Mehdi’yi de yaÅŸatmak istemez Åžiiler.. Ve tabi ona tabi olanları.. SavaÅŸ çıkar.

Mehdi konusu Åžia’da iman konusu. Gelecek kiÅŸi de belli, kayıp imam. Yani gelince diyecek ki “Tek Ä°slam vardır. O da Åžia, Ehl-i Beyt taraftarlığı, ötekiler batıldır, sapmadır. Fırka-i Naciye, Åžia’dır”. Sünni kardeÅŸler bunu kabul edecek misiniz? Selefiler bunu kabul edecek mi?

Siz daha ne gördünüz ki. Savaş mı gördünüz, terör mü gördünüz.

Ha, bu arada ABD, Ä°srail, Ä°ngiltere kripto bir mehdiyi piyasaya sürerse ne yapacaksınız.. Zaten Ä°ngilizlerin hilafeti buzdolabına kaldırtmasının sebebi buydu. O zaman Åžerif Hüseyin’i Halife ilan etmek istiyorlardı. Vahdeddin, hilafeti devretmeyince bu proje baÅŸarılı olmadı. Hilafet sorununu çözselerdi, ardından Mehdilik konusu gündeme gelecekti.

Ahmed-i Necat’a göre Mehdi geldi, yani zuhur etti, beklenen ilanı. Suriye’deki Ä°ran’ın varlığı biraz da bu teoloji ile ilgili. Åžam, Kudüs, Mekke ve Ä°stanbul koridoru bu açıdan önemli. Bir de kıyamet savaşının gerçekleÅŸeceÄŸi coÄŸrafyada ÅŸimdiden varolmak istiyorlar..

Misbah Yazdi, Ahmed-i Necat’ın arkasındaki isim. 1953 yılında kurulan, Hüccetiye tarikatına göre Mehdi’nin zuhuru gerçekleÅŸti, ilanı için ÅŸartların olgunlaÅŸması bekleniyor. Bu da kıyamet savaÅŸları için bu konuya iman edenlerin hazırlık yapmalarına sebep oluyor. Biz savaÅŸ ya da terörden bahsederken aslında birileri kıyamet savaşına hazırlanıyor. Cihad ediyor ve ÅŸehadete hazırlanıyor. Mehdi’ye asker olacak ve cennete ulaÅŸacak. Bu bildik terör teorilerinden hiç birine uymaz..

Bu sadece bu bölgeyi ilgilendiren bir konu değil. Amerikalı evangelistler, Yahudiler, Farisiler hepsi bu senaryoda bir yere oturuyor..

EÄŸer korkulan olur ve bu çatışma kutsal mekânlara sıçrayacak olursa bunun faturası çok ağır olur. Filistin topraklarında Yahudi kalmaz mesela. Ä°srail, Åžii tehdidine karşı DAEÅž’in dengeleyici olduÄŸunu düşünse de, bu çatışmalar, Suriye’deki belirsizliklerden beslenerek büyümeye devam edecek olursa, kimse geleceÄŸinden emin olamaz..

Müslümanlar kendi içlerinde Ä°ran Åžia’sını, Suudi Vehhabi’liÄŸini, Türkiye’deki radikal hareketleri kontrol altına alması gerek. Kesinlikle bir an evvel Suriye ve Mısır’daki diktatörlüklerin tasfiye edilmesi gerek. Aynı ÅŸekilde kangren hale gelen Afganistan’daki trajedinin sona erdirilmesi gerek.

Bu anlamda Ä°slam barış gücünün bir an evvel kurulması gerek. Suriye ve Afganistan’da olduÄŸu gibi, bölgeye ne kadar çok batılı ülke girerse, kendi topraklarında, güvenlikleri açısından o kadar büyük risk oluÅŸtururlar..

İslam topraklarındaki yabancılar gitmeli, İslam ülkelerinin başındaki kukla yöneticiler geri çekilmeli. Yoksa İslam dünyasındaki bu kan ve gözyaşı tüm dünyayı boğar.. İsrail diye bir şey kalmaz.. Neyi korumayı düşünüyorsanız onu kaybedersiniz..

Sadece sonuca bakarak gerçeği anlayamazsınız. Sorun daha derin ve can alıcı.. Bu yaşananlar daha bu işin ilk evreleri.. Yarın çok geç olabilir.. Ve herkes çok ağır bir bedel ödeyebilir.

Bu cinayetlere destek verenler, yangına körükle giden hainler cezalandırılmalı, susturulmalı. Kimse bunlara destek vermemeli. Batılılar Paralel, PKK, PYD’ye verdikleri destekten vazgeçmeli. Batılılar çifte standarttan vazgeçmeli.. F. Erdal, Sisi, PKK, PYD, Paralel yapıya arka çıkarak, destek vererek bir yere gidemezsiniz..

Bu ateş herkesi yakar.. Yarın söndürmek isteseniz de söndüremeyebilirsiniz.. İş işten geçmiş olabilir.. Karga besleyenler besledikleri kargaların kurbanı olabilirler..

Selam ve dua ile..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.