Sosyal Medya

Makale

AVRUPA BAHARI MI?

Eee, bu dünya etme bulma dünyasıdır. Eden bulur.. “Gülme komÅŸuna gelir başına” denmiÅŸti. Gülmeyelim ama, bunlara dünü hatırlatmak gerek.

Åžu bizim RTL, ZDF, BBC, CNN’e ne oldu.. “Cesur yürek”ler, “Kırmızı fularlı kız”lar yok ortada.. Avrupa ÅŸampiyonası tehlikede bu arada.. Piyanistler nerede canlı heykeller, “TOMA’ya karşı Gezi olaylarında simge haline gelen ‘kırmızı kadın’ın ardından bu 1 Mayıs’ta da Ankara Kızılay’da çantalı kadın” vardı deÄŸil mi? Bir de siyahlı kadın vardı..

Gezinin 3. yılı deÄŸil mi? Sahi niye bizim STK’lar, milletvekilleri gözlemci olarak Avrupa’ya gitmiyor.. Göstericilere karşı orantısız güç kullanımı, toplantı ve gösteri yasağı, olaÄŸanüstü hal uygulamaları ve göçmen kamplarının durumu vahim..

Ankara´daki Gezi Parkı eylemlerinde yer alan terör örgütleri ÅŸu ÅŸekilde sıralandı. PKK, DHKP/C, MLKP, TÄ°KB, TKÄ°P, THKP/C, DEVRÄ°MCÄ° YOL-DEVRÄ°MCÄ° GENÇLÄ°K, DSÄ°H, TKEP/L, THKP/C, DÄ°RENÄ°Åž ve TKKKÖ. Bütün sol partiler vardı. Antikapitalist Müslümanlar gibi nevzuhur gruplar da PR yaptılar bu arada..

Canvas ve Otpor gibi CIA destekli örgütler, Ä°ngiliz istihbaratının desteklediÄŸi gruplar bir anda devreye girdiler. Belli sermaye grupları sahne aldılar. Bütün bu olup bitenlerin gerisinde bir üst akıl olmalıydı..

Paralel yapı da iÅŸin içindeydi.. Femen de karıştı Gezi’ye. En son bunlar Can Dündar’a destek için medyadaydılar.. Åžeriata karşılar, ErdoÄŸan’a karşılar ama Can Dündar’ı çok seviyorlar..

Batı aleme nizam verme gayretinde iken kendi içini düzenlemeyi unuttu..

Düşünsenize Belçika, Fehriye Erdal’ı 15 yıl aradan sonra yargılamaya karar verdi.. Teröre karşı bunlar deÄŸil mi? Terör örgütü Brüksel’de ÅŸehir merkezine çadır kuruyor, Belçika’daki kiliseler ve STK’larla iÅŸbirliÄŸi imzalıyor, kimsenin sesi çıkmıyor..

Türkiye AB’ye üye olacak deÄŸil mi? Türkiye NATO üyesi deÄŸil mi?

NATO üyesi bir ülkede Suriye’de terör örgütüne silah, istihbarat vermenin ötesinde onların armasını takıp üniformasına birlikte operasyon yapıyor..

Fransa Charlie Hebdo olayından sonra olağanüstü hal ilan etti ve bu durum hâlâ devam ediyor.. Son grevlerden sonra şampiyonanın yapılması tehlikede..

Batıdaki bu belirsizlik ve kargaşa ortamı terör örgütleri için bir fırsata dönüşebilir. Ya da batının derin güçleri, dış tehdidi örgütleyerek içeride birlik ve disiplin sağlamak için düğmeye basabilir..

Bugün Fransa’da yaÅŸananlar yarın Ä°spanya, Ä°talya, Almanya, Ä°ngiltere, Almanya’da, Hollanda’da sokakları kan gölüne çevirebilir.. Bu ateÅŸ yarın ABD’yi de yakabilir..

Amerikalı, İngiliz, Fransız, Alman, İsrail vatandaşı çok sayıda istihbarat elemanı bölgedeki örgütlerin içinde değişik isimlerle faaliyet gösteriyor..

ABD’li askerlerin üniformalarına PYD etiketi yapıştırması istisnai bir durum deÄŸil.. PKK içinde kod adı ile çalışan istihbarat elemanları bulunuyor..

EÅŸref Bitlis’ten baÅŸlamak gerek sanırım bölgede oynanan kirli oyunu anlamak için. Ya da Apo’nun tarihçe-i hayatına bir bakmak gerek.

ABD ve Batı güya teröre karşı, ama terör örgütleri ile kol kola. ABD ve Batı güya demokrasi istiyor ve insan haklarını savunuyor, ama öte yandan darbeciler ve diktatörlerle kol koladırlar.

ABD ve Batı uyuşturucuya karşı ama, uyuşturucu örgütleri ile de kol kola.

ABD ve Batı barışçı, ama en büyük silah üreticisi ve çatışma bölgelerinde savaşan taraflara silah satmak için silah mafyası ile kol kola.

ABD ve Batı emek ve hür teÅŸebbüsten yana, ama en büyük kara para onların bankasında, en büyük yolsuzluklar onların off-shore’larında.. En büyük kayıt dışı ekonomi ve kara para aklayıcıları kendileri.. Borsa manipülatörleri, spekülatörler kendi dostları..

ABD ve Batı çevrecidir değil mi, çevreyi en çok kirletenler, tahrip edenler de kendileri..

ABD ve Batı laik geçinirler ama, Ä°slamofobia da, Paralel yapı da, DAEÅž de onların eseri.. 

Sağı solu yok bunların, aynı ülkelerin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerinde kendilerine iktidar ve servet üretmek isterler. Dostları ve ilkeleri yok, çıkarları var..

Batılılar için göreceksiniz gelecek günler geçen günleri aratacak.. Kızılderililerin, kara derililerin ve sarı ırkın ahı beyaz adamı vuracak.. Bilimleri ile sanatları ile, yaÅŸam tarzları, dinleri, aileleri ile bir uygarlık için tarihin sonu.. Batı bir baÅŸka medeniyetle savaÅŸacak mecale de sahip deÄŸil. Batı kendi içinde çökecek gibi sanki.. Hem de 2023’ü beklemeden. Victor Hugo’nun “Europe” ütopyası baÅŸlamadan bitecek gibi..

Ha, bu arada FEMEN deÄŸil de bir çıplak gösteride tek başına biri Paris’te protestosunu gerçekleÅŸtirdi..

Sahi, bizim “Antikapitalist”ler neredeler bu arada.. Uluslararası konferansların abonesi göstericiler de yok ortalıkta bu arada.. Ä°lle de birilerinin düğmeye mi basması gerekiyor..

Bizim Geziciler, Paris direnişini selamlamadılar..

Bu arada; Paris direniÅŸinin ÅŸu ana kadar “Diren Gezi” gibi bir logosu olmadı. MarkalaÅŸmadı yani. “Çarşı” gibi bir futbol fanatiÄŸi grup tarafından da desteklenmedi. Muhalefet desteÄŸi de yok.. Enerji ve ulaşım sektöründe grev yayılıyor. Ãœlkede zaten olaÄŸanüstü hal var. GüvenliÄŸi polis yanında jandarma saÄŸlıyor. Basın oto sansür uyguluyor. STK’lar sessiz. Ãœniversitelerde bir hareketlilik yok henüz. Toplantı ve gösteriler sınırlandırılmış vaziyette. Tutuklamalar ve gözaltılar konusunda barolar ayaÄŸa kalkmadılar. Yargı ve sorgulamalarla ilgili insan hakları temelinde kimsenin sesi çıkmıyor, kaba, orantısız ÅŸiddet ve kısıtlılık haline raÄŸmen..

Bu kapitalizmin krizi. Bugün sendika, yarın baÅŸka bir gerekçe ile insanlar sokaÄŸa çıkarsa ÅŸaÅŸmamak gerek. Batı için gelecek günler, geçen günleri aratabilir. Selam ve dua ile. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.