Sosyal Medya

Makale

Dikkat dikkat!

PKK ve türevleri, paralel yapı ve destekçileri köşeye sıkıştı.. Önümüzdeki günlerde bu konuda sürpriz geliÅŸmeler yaÅŸanabilir.. PKK  ve yandaÅŸlarına içeride ve dışarıda yeni operasyonlar kapıda.

Ä°ran’da seçim sonrası yeni bir durum çıktı ortaya. Irak’ta Musul’a yönelik yeni bir operasyon her an baÅŸlayabilir..

Suriye cephesinde de yeni gelişmeler sözkonusu. Şii kartı, PYD kartı, Esed, DAEŞ hepsi masada.. Bundan sonra hiçbir konuda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..

ABD ve batılılar eteklerindeki taşı döktüler. Rusya da kararını vermek zorunda. Ankara kararını zaten aylar öncesinden verdi. Hatta başından beri Ankara’nın yol haritası belli.

Bu arada paralel yapı hakkındaki operasyonlar ÅŸiddet ve derinliÄŸini artıracak. Can ve arkadaşının cezaevinden çıkması onlar için yeni talihsizliklerin baÅŸlangıcı olabilir.. En azından her an yeniden tutuklanabilirler.. Yeni bilgi ve belgelerle daha ağır suçlamalara muhatap olabilirler.. Zaten bu karar vesilesi ile AYM de ciddi bir yara aldı. Ve bu tartışma, emsal olması ihtimali çerçevesinde tartışılmaya devam edecek.. Bugün için AYM tartışması Can’ın özgürlüğü ile ilgili haberlerin önüne geçmiÅŸ durumda. Bütün bu tartışmalar sanıkların lehine bir kamuoyu veya o yönde bir sürece hizmet etmiyor..

Birileri önümüzdeki günlerde yine yerli ve yabancı Gezi bileÅŸenleri üzerinden üniversite ve büyükÅŸehirlerde yeni bir eylem hazırlığı içindeler ama özellikle 28 Åžubat tartışmaları onların  umudunu tüketti.. 19. yılında 28 Åžubat’ın bu kadar etkili bir ÅŸekilde gündeme oturması o çevreleri ürküttü.

Haber vereyim, gelecek sene 20. yıl, çok daha etkili şekilde gündem olacak.. Böyle giderse 25. yıl daha kapsamlı programlarla anmaya vesile olacak.

28 Åžubat’a ilgi biraz da yargılama süreci ile ilgili olarak toplumun bu davanın savsaklandığı yönünde bir izlenime sahip olması. Dava böyle devam edecek olursa, hemen bir karar verilse bile temyiz aÅŸaması ile birlikte gelecek sene de yine gündemde olacaktır, o zaman yargı da bu tartışmaların hedefinde olacaktır.

Bu ne biçim bir dava ise, ne media, ne sermaye, ne brifingli suça ve suçluya yardım ve yataklık eden, sürecin marka isimleri, STK’lar, hiçbiri yok ortada.. Ben ÅŸimdiden uyarıyorum..

Tekrar bugüne dönecek olursak, birileri sadece birçok ilde birden yeni bir Gezi provokasyonu hazırlığı içinde deÄŸil, terör örgütleri de hazırlık yapıyor. Yani yine Türkiye topyekûn bir saldırı ile karşı karşıya.. 

Bakarsınız bugünlerde Ä°stanbul, Ankara gibi ÅŸehirlerde paralel yapının emniyet içindeki, yargıdaki uyuyan hücreleri harekete geçip, 17 Aralık misali, AK Parti’ye ve CumhurbaÅŸkanının yakın çevresinden birtakım isimlere, bazı STK’lar, kanaat önderleri, media, bürokrat ve siyaset adamlarına, belediye ve çalışanlarına, belediye ÅŸirketlerine, bazı STK’lara, iÅŸ yapanlara operasyon düzenlemiÅŸler. Ä°hbar mektupları, ses kayıtları, görüntüler, düzenlenmiÅŸ belgeler, paralel yapı için bunlar zor iÅŸler deÄŸil. Arkada MOSSAD, CIA gibi destekleriniz varsa sorun deÄŸil. Bakarsınız bir hacker grubu bunları intenetten yayınlamış.

Canlı bombalar, bomba yüklü araçlar konusunda artık ciddi bir duyarlılık sözkonusu. Ama yine de dikkatli olmak gerekiyor.

Türkiye kararlılık ve cesaretle yoluna devam ediyor.. PYD konusunda müttefiklerin ikiyüzlülükleri, NATO içindeki çatlak sesler aslında batılıların gerçek yüzlerini görmek ve milli çözümler için elimizi çabuk tutmak için ciddi bir fırsat oluşturuyor.. Kötü komşu insanı kap kacak sahibi yapar misali tehditler ve müttefiklerin ikiyüzlü tutumları bu yönde çabaların artırılması ve hızlandırılması için olumlu bir etki sağlıyor.

Bu ahval ve ÅŸerait altında Türkiye’ye karşı hasmane tutum içindeki örgütler, baÄŸlantılı kiÅŸi, kuruluÅŸ ve devletlerin iliÅŸkilerinin ortaya çıkması, hem milletin gerçeklerin farkına varması, hem de bu hareketlerin içindeki birtakım unsurların bazı gerçeklerin farkına varması için ciddi bir fırsat oluÅŸturuyor. Hatta bu durum, diÄŸer ülkeler ve halklar için de bir ibret dersi oluÅŸturuyor.

Dikkat, süreç hızlanıyor. Daha sabırlı, daha dikkatli, daha akıllı olmak zorundayız.. Bütün olumsuzluklara raÄŸmen, düşmanlarımız çok daha kötü durumda. Bizim için gelecek günler geçen günleri aratmayacak, ama onlar için gelecek günler geçen günleri aratacak.. GeliÅŸmeler doÄŸru yönde ileri doÄŸru. 

Selâm ve dua ile..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.