Sosyal Medya

Makale

Yusuf misali

Herkes bundan sonrasını merak ediyor. Ne olacak.. Korkular umutlara baskın.. Nefret sevgiden büyük. Öfke merhameti boğuyor.

Ben ötekilere akıl vermek yerine kendi içimize bakmaktan yanayım.. Sabırlı ve merhametli olacağız. Birilerine olan düşmanlığımız bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmeyecek. Zalim babamız da olsa, mazlum düşmanımız da olsa. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olacağız. Kuyudaki Yusuf gibi olacağız.

“Bizi öldürmeye gelenler, bizde dirilsin” diyeceÄŸiz. Taif’e giden peygamberin ayak izlerinden yürüyeceÄŸiz. Yusuf’un kardeÅŸlerine söylediÄŸi gibi söyleyeceÄŸiz. Yoksa bu savaşı kazanamayız.

Batılılar kendi yaptıklarını unutmuÅŸ gözüküyor, kendi tuzaklarına düşürdükleri, yoldan çıkmış sapkın birilerinin yaptıklarından yola çıkarak bütün Müslümanları suçlama çabasındalar. Dün Kızılderililere, kara derililere yaptıkları ortada. Bugün hâlâ Mali’de ya da Nijerya’da, Çad’da yaÅŸananlar ortada iken, hatta Filistin’de, Suriye’de yaÅŸananların, Irak’ta yaÅŸananların arkasındaki karanlık yüzlerin kim oldukları tek tek ortaya dökülürken birileri hâlâ Müslümanları suçlamaya devam edemez.

Darbeye darbe, darbeciye darbeci diyemeyen kim. “Bir damla petrol, bir damla kandan daha deÄŸerlidir” diyen kim.. Paralel devleti kim bela etti Türkiye’nin, Ä°slam ülkelerinin başına, terör örgütlerini kim destekledi, korudu.. Bayan Mitterand kimlerle beraberdi.. Fehriye Erdal nereye sığındı. Kimlerden himaye gördü. Derin devlet neyin nesi idi. Darbelerin arkasında kim vardı. Gezinin arkasında kimler vardı. SoÄŸuk savaÅŸ kimin eseri idi..

Bu soruların cevabını biliyoruz. Onların, medya, mafya, sermaye, siyaset, bürokrasi, STK içindeki uzantılarını, tetikçilerini de.. Soğuk savaşın savaşan taraflarının arkasında bunlar vardı. Sağ-sol, Alevi-Sünni diye aynı ülkenin çocuklarını birbirine kırdırdılar.. Aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine servet ve iktidar ürettiler.

Tamam, şeytanın varlığı bizim günah işlememizin bahanesi olamaz.. Aklımızı kullanıp bu tuzaklara düşmeyecek, düşenleri de kurtarmaya çalışacağız.

Dün saÄŸ-sol diye birbirine kurÅŸun sıkanlar, nasıl öyle Ergenekon kardeÅŸliÄŸinde buluÅŸuverdiler bir anda.. Dün 28 Åžubat günlerinde DÄ°SK ve TÄ°SK aynı safta buluÅŸmuÅŸtu. Paralel yapıyı, malum sermayeyi, Beyaz Türkleri de kattılar saflarına. Åžeriatçı, Liberal, Sosyalist PKK saflarında mevzilendi kimileri.. 

Her şey bütün çıplaklığı ile ortada.. Birileri bu durumdan rahatsız. Hayır diyebilen bir Türkiye istemiyorlar.. Bu milletin kendi inanç, tarih ve geleneği ile kucaklaşmasını istemiyor birileri..

Paris’i çaÄŸdaÅŸ uygarlığın kıblesi olarak görenler, son Paris saldırısı karşısında Fransız hükümetinin aldığı kararlara ses çıkartmazken, yıllardır terörle mücadele eden Türkiye’nin terörle mücadelesini engellemeye çalışıyorlar.. Yahu Paris’in en kenar mahallesi büyüklüğündeki bir ilçede yapılan tek bir aramada 1300 uzun namlulu silah bulunuyor ve yüzlerce kilo patlayıcı ele geçiriliyor. Bunun onda biri tüm Paris’te ele geçse Fransız hükümeti ne yapar acaba..

Emekli CIA elemanları, emekli MI5 elemanları, Afganistan, Irak, Suriye, Mısır, Yemen’de yaÅŸananlar sebebi ile bölge halklarını deÄŸil kendi yöneticilerini suçlarken bizim Fransızlar, Fransa’daki Fransızlardan daha Fransız.

Öfke akıllarını zail etmiÅŸ sanki bunların. Gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar. Ama biz sabırla yolumuza devam edeceÄŸiz.. Onlar bir söz dinlemez, anlamaz, hırçın tavırları ile keskin sirke hesabı kendilerine zarar veriyorlar.. Ä°nÅŸallah bir gün onlar da anlayacaklar gerçekleri.. Biz “Onlar cahildirler, bilmiyorlar” diyeceÄŸiz..

Dün KahramanmaraÅŸta’ydık Ahmet TaÅŸgetiren ile birlikte. Kitap fuarının ÅŸeref konuÄŸu idik.  Åžimdi yeniden kitaba dönme zamanı. Hatırlıyorum da 70’li yıllarda Abdurrahim Karakoç’un dizeleri ile “kör dünyanın göbeÄŸine hak yol Ä°slam yazacağız” diye slogan atardık. Sakarya ÅŸiirini okurduk Necip Fazıl’ın..

Şimdi poetika ile politikayı buluşturma zamanı.

Biz, alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamber’in ümmetiyiz. Düne göre önemli bir mesafe katettik, ama henüz gideceÄŸimiz yolun başındayız.

Selam ve dua ile..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.