Sosyal Medya

Makale

Son Hafta..

Evet, seçim için son haftaya girdik. Hafta sonunda sandık başında olacağız.

Tencere yuvarlanacak kapağını bulacak.. Bu ülkenin halkı neye layıksa ona kavuÅŸacak.

“Ä°çimizdeki beyinsizlerin iÅŸledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım” diye kendi kendimize sormamız gerek..

CHP’yi mi istiyorsunuz ya da MHP’yi mi? HDP’yi mi yoksa. Karar sizin..

Halk ne istiyorsa o olacak da, sandığın güvenliÄŸini saÄŸlarsanız tabi..

Tam bir hafta sonra, pazar gecesi 21.00 gibi sonuçlar açıklandığında göreceÄŸiz ne olduÄŸunu..

EÄŸer tek başına iktidar çıkmazsa sandıktan, yine koalisyon tartışmaları yaÅŸanacak, azınlık hükümeti ve yine olmuyorsa yeniden seçim. Yeni bir seçim hükümeti ya da milli koalisyon kurulacak.. Tabi millet istiyorsa..

Bu arada; bütçe hazırlanacak geçen seferden haklı olarak. Yani meclis en az bir ay çalışacak. Sonra, Nisan gibi bir daha seçim.

Ä°nÅŸallah böyle bir durum yaÅŸanmaz. Aslında bu senaryo paralelcilerin dualarını süslüyor. Onlar için AK parti gitsin de ne olursa olsun.. Ama AK Parti’siz bir siyaset en azından bugün için mümkün deÄŸil.

AK Parti az bir milletvekili ile çoÄŸunluÄŸu saÄŸlarsa bu defa birilerini istifa ettirmek için, kaset, iftira, dosya, tehdit, ÅŸantaj, her yola baÅŸvuracaklar.. Paralel yapı öyle kolay kolay pes etmeyecek.

Son haftada bakalım ne olacak. Terör, sansasyonel eylemler konusunda dikkatli olmak gerek..

Bu arada; son haftalarda gazeteler tirajlarını artırdılar.. Seçim sonrası da artış devam eder ve ardından sanırım tirajlar yere çakılır. Kim ne diyecekse artık bu hafta söyleyecek.. Televizyon, radyo, sosyal medya seçime kilitlenecek..

Bu seçimde meydanlarda ve ekranlarda küçük partilerin hemen hemen hiçbiri yok.. Seçim heyecanı daha az. Bu seçime katılım da daha az olabilir. Ama partililer daha fazla seçmeni sandığa taşımak için var güçleri ile çalışıyorlar..

Son haftada da partilerin sansasyonel bir çıkış yapmaları beklenmiyor. Sosyo psikolojik ortam. Terör baskısı ve iklim ÅŸartları da süreci bu anlamda olumsuz etkiliyor.

Bu süreçte partisi olmayan, artık kendi tabanını bile harekete geçirmekte zorlanan paralel yapı, sanki bir parti gibi çalışıyor. Tek hedefleri seçmenin AK Parti’ye vermemesi. AK Parti’ye vermesinler de kime verirlerse versinler, sonuçta ülkede ekonomik kriz mi, siyasi kriz mi yaÅŸanır onların umurunda deÄŸil.. HoÅŸgörü ve diyaloÄŸu bıraktılar birer kin ve intikam savaÅŸçısına dönüÅŸtüler.. Öfkeleri akıllarından büyük. Keskin sirke politikası ile kendilerine zarar veriyorlar, farkında deÄŸiller.. Din ile harmanlaÅŸmış kehanetlerin peÅŸinde koÅŸuyorlar.

Paralelcilerin ÅŸimdilik tek hedefleri var, ErdoÄŸan ve AK Parti.. Seçimden eÄŸer AK Parti tek başına iktidar olarak çıkmazsa bayram yapacaklar.. Duaları AK Parti’nin % 38’de kalması. % 35’de kalsa, AK Parti’siz bir hükümet kurulsa çok mutlu olacaklar.. % 40’ta razılar aslında.. EÄŸer duaları gerçekleÅŸmez ise, AK Parti’de bir bölünme olabilir mi.. Åžimdiden onun için seferber oldular. Hani ÅŸu 5. parti hikâyesi.. Yeni bir oluÅŸum. Ankara’da iki ofisleri var, Ä°stanbul’da da.. Grup kurabilecek yeni bir oluÅŸum için gerekirse üst akıl, HDP’den 2, CHP’den 3, MHP’den 4 ismi bu yeni oluÅŸuma dahil edebilir. Etti mi 9.. Bahçeli’nin hesabına benziyor bu hesap. Yeter ki bir düzine AK Partili ayartılabilsin.. Belki SP de, BBP de, diÄŸer yarım düzine parti daha bu koalisyona katılır. Gül’e, Arınç’a da davet gider. EÄŸer onlar bu tuzaÄŸa düÅŸerse onlarla beraber daha bir düzine adam bu kervana katılır. Öyle birileri hazır kıta bekliyor. O zaman Ä°dris Naim de, Abdullatif Åžener de bu kervanda kendine yer bulur. Ä°dris Bal ne yapar bilmiyorum.

Böyle bir yamalı bohça oluÅŸumu ile CHP’yi iktidara taşıyacaksınız, MHP’yi de bunların peÅŸine takacaksınız. Ana muhalefet AK Parti olacak.. Bu ÅŸekilde Türkiye’yi yöneteceksiniz..

Åžimdilik anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini, buna baÄŸlı olarak baÅŸkanlık sistemini ertelemiÅŸ gözüküyorsunuz, ama farkında mısınız, bu anayasa sınırsız ve sorumsuz fiili bir baÅŸkanlığı mümkün kılıyor.

EÄŸer seçim sonrası siyasi bir kriz ortaya çıkacaksa bunun sorumlusu herhalde AK Parti olmayacaktır.

Selam ve dua ile..

Alıntı - Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.