Sosyal Medya

Makale

Nokta ile virgül

Aday piyasası ÅŸimdiden ısınmaya baÅŸladı.. CHP ve MHP’de adaylık yarışı çok keskin geçecek..

AK Parti’de durum biraz farklı.. Birileri arkadan dolanıp, listeye girmeye çalışacak.. Onun için de kıraldan fazla kıralcı olacaklar.

3 dönem ÅŸartına takılan bazı adaylar, ÅŸimdiden teÅŸkilatlarda “nokta koymuyoruz, bu sadece küçük ve zorunlu bir es, bir virgül” mesajı vermeye çalışıyor. Ayıptır ya hu! Mahkeme kadıya mülk deÄŸil..

KuÅŸkusuz eksikliÄŸi hissedilen, yeri doldurulamayan kiÅŸiler bir dönem sonra tekrar gelebilir.. Ama ille de ben geleceÄŸim diye kulis yapmak, ÅŸimdiden bunun tezgahını hazırlamak ayıp.. Yapanı da, yapılan iÅŸi de deÄŸersizleÅŸtirir.

Bu dönem, 3 dönem ÅŸartına baÄŸlı olarak, paralel yapı, kendi isteÄŸi ile bırakacak olanlar, birtakım sorunlar yüzünden AK Parti milletvekillerinin yaklaşık yarısı deÄŸiÅŸecek.. Tam bir yenilenme ve gençleÅŸme operasyonu sözkonusu.. Kamburlarından kurtulmuÅŸ bir AK Parti daha hızlı koÅŸabilir..

Bir ilde 2 dönem milletvekilliÄŸi yapan zayıf biri varsa, bu dönem 3. Döneme takılıp aday olamayanlar, o zayıf adayı aday yaparak, gelecek dönem o 3. Dönem sebebi ile açıkta kalacağı için kendilerine yer açma hesapları yapıyorlarmış..

Her seferinde aynı ÅŸeyleri yazıp söylüyorum: Dürüst, bilgili ve cesur insanları seçin, gözünüzü de üstünden eksik etmeyin. ÇoÄŸu oraya gidince bozuluyor.. Ankara’da siyasetin havası bozuyor bu adamları..

HemÅŸehricilik yapmayın, mezhepçilik, tarikatçılık yapmayın. Mezhebiniz ve tarikatınız olabilir ama, Åžeytan size bunlarla aldatmasın sakın.. Bunların hepsi ırkçılıktır.. Ä°ÅŸi ehline verin. Para, kadın, makam hırsı olanları bu iÅŸin dışında tutun..

Bakın sonra ÅžiÅŸli Belediyesine dönersiniz..

Aday tesbitinde il ve ilçe teÅŸkilatları saÄŸlam durmuyor. Aile, aÅŸiret vemenfaat baÄŸları öne çıkıyor..

Şehrin milletvekilleri ayrı bir alem.. Onları isteyenler, istemeyenler kamplaşıyor. Bu yanlış..

Åžehrin STK’sı, Mediası da ayrı bir alem.. Kapalı odalarda yapılan pazarlıklar, parayı verenin düdüÄŸü çaldığı bir media ile bu iÅŸler olmaz..

Belediyeler ayrı bir alem.. Onlar da kendi paralelinde biri olsun istiyor.. Uyumlu çalışmaya evet de, kendi gettosunu oluÅŸturmaya hayır..

Genel Merkez bu konuda doÄŸru tesbit ve tercih konusunda beklenen dikkat ve performansı göstermedi bana kalırsa.. Nasıl oluyorsa, bir ÅŸeyler oluyor, yine birileri aradan sıyrılıp koltuÄŸa oturuyor..

Nabız yoklamalarının da gereken hassasiyet, ciddiyet ve dürüstlükte yapıldığından çok emin deÄŸilim..

Bizde müftüler ve profesörler, bir de bürokratlar, hatta sivil toplum örgütü temsilcileri bu makamları siyasete sıçramak için tramplen tahtası olarak kullanma eÄŸilimindedirler. Bunlara karşı dikkatli olmak gerek. Bu hesap içindeki kiÅŸilerin çoÄŸu siyasette baÅŸarılı olmaktan uzak kiÅŸilerdir..

Siyaset yanlış kiÅŸilerle, yanlış hesaplarla yapılacak olursa hem o kiÅŸiler için, hem de memleket için felaket vesilesi olur. Yani dua ile istenen bir belaya dönüÅŸür.. Siyaset pazarında bir metaya dönüÅŸürsünüz. Siyaset,zaafı olan kiÅŸileri öÄŸütüp un ufak eder..

Kıraldan fazla kıralcı, aşırı mültefit, yalaka tiplerden uzak durmak gerek. Kendini ve baÅŸkalarını aşırı övenlerin güzel sözlerine, hediyelerine, vaadlerine kanmayın..

Kibirli ya da aşağılık kompleksi olan adamlardan uzak durmak gerek bu gibi işlerde..

Birtakım zenginler, güçlü lobiler de, Ankara’ya kendi iÅŸleri takip için uygun adamlar gönderme hesabı içindedirler.. Onlara da dikkat etmek gerek. Onlar “sahibinin sesi”dirler.. “Parayı veren düdüÄŸü çalar” sonunda..

Bazıları koltuk bağımlısıdır.. O koltuÄŸa yapışıp kalanlardan bir hayır çıkmaz. Israrla orada kalmak isteyenleri 3 dönem de bekletmeyin.. Koltuk aÅŸkı aklı zail eder. Bağımlılık yapar. Sonra o koltuk uÄŸruna her çılgınlığı yaparlar..

ÅžiÅŸli tecrübesi önemli. “Ben olmuyorum, oÄŸlumu, damadımı göndereyim, benim seçeceÄŸim biri girsin benim yerime meclise” diyenlere kanmayın.. Bu iÅŸ emanetçilerle olmuyor.  Mustafa Sarıgül, Hayri Ä°nönü krizi iÅŸte böyle bir kriz.. “Nokta koymuyorum, virgül koyuyorum” diyenler Sarıgül sendromuna yakalananlardır..

Bir hafta sonra 2015.. Haziran başında seçim olacağına göre, ocak sonu süreç fiilen baÅŸlar.. Åžubat sonu da hukuki süreç baÅŸlayacaktır.

Zaten daha şimdiden aday adayları ziyaretlere başladılar bile..

Aman dikkat. Bu defa ince eleyip sık dokuyalım. Son pişmanlık fayda vermez..

 

Dürüst, bilgili, cesur insanları seçelim.. Ä°ÅŸi ehline verelim..  Selâm ve dua ile..

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.