Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yetkililere 3 gün süre

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çöp krizini protesto etmek için toplanan binlerce kişi, yetkililere "taleplerine yanıt vermeleri için" üç gün süre verip gösterileri sonlandırdı.



Sosyal medya üzerinden baÅŸlatılan "kokunuz çıktı" kampanyasına öncülük edenler binlerce Lübnanlı baÅŸkentin Åžüheda ve Riyad es-Sulh meydanlarında toplandı.  Beyrutlu, yetkililere, taleplerine yanıt vermek ve ülkedeki siyasi, iktisadi ve sosyal sorunları çözmeleri için üç gün mühlet vererek gösterileri sonlandırdı.

Ülke tarihinin en kalabalık protestosu olarak görülen gösterilere katılan 23 yaşındaki Hani Ebu Hamdan, ''Bu siyasetçilerden yakayı kurtarmak için devrim istiyoruz'' dedi. Hamdan, ülkede gündelik hayatı sıkıntıya sokan sorunlara atıfta bulunarak ''Ä°ktidarı istiyoruz. Su istiyoruz. Sokaklarda çöp görmek istemiyoruz. Bu siyasetçiler artık gitsin'' çaÄŸrısı yaptı. 

Göstericiler "siyasi yolsuzluk", "halk rejimin düÅŸmesini istiyor", "halk yolsuzluk yönetiminin düÅŸmesini istiyor" ve "hepiniz aynısınız" sloganları atarak cumhurbaÅŸkanı seçimi yapılması çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Lübnan Parlamentosu'ndaki cumhurbaÅŸkanı seçimi, yeterli çoÄŸunluk saÄŸlanamadığı için bir yılı aÅŸkın süredir 27 kez ertelendi.

BaÅŸkentte çöplerin 1 aydan fazla süredir toplanmaması nedeniyle sosyal medya üzerinde “kokunuz çıktı” sloganıyla bir araya gelen binlerce kiÅŸi, bir haftadır ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto için gösteriler baÅŸlatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.