Sosyal Medya

Makale

Yeni bir soygun türü mü?

Bugünlerde malum tüm 'celebrity'ler baÅŸlarından aÅŸağı su dökerek ALS hastalığına dikkat çekmek için bir kampanya yapıyorlar. ALS ciddi bir merkezi sinir sistemi saÄŸlığı. Hastalığa diyecek bir ÅŸey yok. Bu hastalığa yakalanan herkese Allah acil ÅŸifalar versin. Ama ben ne zaman bu tür ciddi hastalıklarda ÅŸöhretli insanları görsem bir tuhaf olurum.

Dün HaÅŸmet abi (BabaoÄŸlu) Sabah'ta bu konuyla ilgili derdini anlatan çok iyi bir yazı yazdı. Ä°ÅŸin suiistimal edilebileceÄŸini söyleyen HaÅŸmet abi ÅŸöyle diyordu:

'Åžimdi diyecekler ki, 'sen de bardağın boÅŸ tarafına deÄŸil, dolu tarafına bak!' Bağışlara mı bakayım? O baÅŸka yollarla da saÄŸlanabilirdi. 'Bir parça eÄŸlendik iÅŸte!' tarafına baksam... EÄŸlenmeye itirazım yok da, eÄŸlenmek için ALS hastalarının acıları suiistimal ediliyor gibi gelmiyor mu size?

Hem gördüÄŸüm ÅŸu... EÄŸlenenler daha çok buzu dökenler. Kafasından aÅŸağı buz dökülenler de çektikleri sıkıntının karşılığında kısa süreliÄŸine sosyal medya ÅŸöhreti oluyorlar. Åžirazenin kaydığını ve dikkatlerin hastalığa deÄŸil kampanyaya katılanlara doÄŸru çekildiÄŸini görmek çok mu zor?'

Önce HaÅŸmet abinin dediÄŸi yerden baÅŸlayalım. Aslında bu yardım kampanyasıyla beraber, ÅŸöhretliler reklamlarını daha iyi bir yaptılar. Diyecekler ki, bu isimlerin reklama ihtiyaçları mı var. Yoksa o zaman sadece yardım yapsınlar. Kovayla baÅŸ aÅŸağı su dökmenin ne anlamı var. Hakikatten tam bir gerçeklerden koÄŸuÅŸ söz konusu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.