Sosyal Medya

Güncel

Türk jetleri IŞİD'i vurdu

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin koalisyon güçleri ile birlikte IŞİD hedeflerini vurduğu belirtildi.



Konuyla ilgili DışiÅŸleri'nden yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

Türkiye ve ABD arasında IŞİD'la mücadele konusundaki mevcut iÅŸbirliÄŸinin daha da derinleÅŸtirilmesi yönünde alınan kararlar hakkında kamuoyuna bilgi sunulmuÅŸtu.

Türk Hava Kuvvetlerinin Uluslararası Koalisyon'un IŞİD'a karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına iliÅŸkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 AÄŸustos 2015 tarihinde imzalanmıştı.

SavaÅŸ uçaklarımız, bu çerçevede, Koalisyon'a ait savaÅŸ uçaklarıyla birlikte, Suriye'de belirlenen ülkemiz güvenliÄŸine de tehdit oluÅŸturan IŞİD hedeflerine karşı dün akÅŸamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleÅŸtirmeye baÅŸlamıştır.

Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı IŞİD'tan kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine  yönelik  çabalara aktif desteÄŸini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.