Sosyal Medya

Tüm Suriye’nin ordusu olacağız

Sultan Murad Tugayı’nın komutanı Yusuf Salih, kuracakları 'Türkmen Ordusu'nun tüm Suriye'nin ordusu olacağını söyledi. Salih, “Sadece Türkmen bölgelerini korumakla kalmayacağız. En başından bu yana verdiğimiz mücadeleyi devam ettireceğiz ve Esed zalimine karşı savaşacağız. Suriye’nin birliğinden başka fikrimiz yok” diye konuştu.



Suriye'de yıllardır Esed rejimine ve DEAÅž'a karşı savaÅŸan Sultan Murad Tugayı'nın komutanı Yusuf Salih, birçok grupta dağınık halde savaÅŸan Türkmenlerin tek bir çatı altında toplanacağı Türkmen Ordusu'yla ilgili Yeni Åžafak'a konuÅŸtu. Sultan Murad Tugayı'nın Halep'in 5 ayrı cephesinde kuvveti bulunduÄŸunu ve 2 bin savaÅŸçıya sahip olduklarını söyleyen Salih, Halep bölgesindeki Türkmen tugaylarının, kurulma çalışmaları hızlanan Türkmen Ordusu çerçevesinde Sultan Murad Tugayları'nda birleÅŸeceÄŸini belirtti.

DEAÅž VE PYD TEHDÄ°T EDÄ°YOR

“Artık net tavır almamız lazım. Türkmen bölgeleri ÅŸu anda çok büyük tehlike altında. DEAÅž belası ve PYD bizi tehdit ediyor. Tel Abyad'da özellikle bu tehditler gün yüzüne çıktı. Bir önlem almamız lazımdı. Ä°leriki günlerde ilan edeceÄŸimiz Türkmen Ordusu bu önlemlerin en önemlisi olacak" diyen Salih, “Genel anlamda çok iyi ÅŸeyler olacak. Lazkiye Türkmen Dağı'ndan Halep'e kadar tüm Türkmenlerin tek çatı altında toplanmasını bekliyoruz. Hazırlıklar son aÅŸamaya geldi" ifadelerini kullandı.

ÖNCELÄ°K AZEZ-CERABLUS HATTINDA

Türkmen Ordusu'nun eÄŸitimli, düzenli, ayakları yere basan bir ordu olarak planlanladıklarının altını çizen Salih, “YPG ve DEAÅž'ın eline geçen topraklarımızı özgürleÅŸtireceÄŸiz. Öncelikli olarak Azez-Cerablus hattını güvenlik altına alacağız. Burada 450-500 bin Türkmen yaşıyor. Halep'i de katarsak bu sayı 1 milyon 200 bine çıkıyor. Ama Türkmen Ordusu Suriye'nin bölüneceÄŸi anlamına gelmiyor. Sadece Türkmen bölgelerini korumakla kalmayıp en başından bu yana verdiÄŸimiz mücadeleyi de devam ettireceÄŸiz ve Esed zalimine karşı da savaÅŸacağız. Türkmen Ordusu tüm Suriye'nin ordusu olacak. Bizim Suriye'nin birliÄŸinden baÅŸka bir fikrimiz yok" dedi.

 

 

 

 

Yusuf Salih

 

 

 
 

 

 



BİZE SALDIRAN IŞİD FARKLI MI?

Uluslar arası toplumun hiç tepki vermemesini eleÅŸtiren Salih, “DEAÅž, Kobani'ye saldırırken dünya ayaÄŸa kalktı. Peki Halep elden giderken, Bab ele geçirilirken, Türkiye sınırına sadece 50 metre uzaklıktaki Türk ÅŸehri Çobanbey DEAÅž tarafından istila edilirken neden herkes sessizdi? ABD uçakları Kobani'de DEAÅž'ı vuruyor ama Azez'de bize saldıran DEAÅž'a hiç dokunmuyor. Onu neden vurmuyorlar? Kobani'deki DEAÅž ile Azez'deki DEAÅž farklı mı?" dedi.

Srebrenitsa gibi kıyım olmasın

Tel Abyad düÅŸtükten sonra YPG güçlerinin baskı ve korkutmayla Hammam Türkmen kasabasından 35 bin Türkmeni göç ettirdiÄŸini beirten Salih on binlerce sivil Türkmen'in DEAÅž'ın merkezi Rakka ile Tel Abyad arasındaki arazide yaÅŸam savaşı verdiÄŸini belirterek ÅŸöyle konuÅŸtu: “35 bin Türkmen nereye gideceÄŸini bilemeden aç ve açıkta bekleyiÅŸlerini sürdürüyor. EÄŸer yardım ulaÅŸmazsa Srebrenitsa Soykırımı'ndan daha ağır bir fatura çıkabilir."

Kürtlerle aynı cephedeyiz

Suriye'de rejimin boÅŸalttığı yerlere önce DEAÅž'ın ardından YPG'nin yerleÅŸtiÄŸini hatırlatan Salih ÅŸöyle konuÅŸtu: “PYD'yi tüm Kürtlere mal edemeyiz. Halep'te yan yana Esed ve Hizbullah'a karşı savaÅŸtığımız Kürt kardeÅŸlerimiz var. Bizim Sultan Murad Tugayı'nda da çok sayıda Kürt var. Hep beraberiz, hiç bir oyun bizi birbirimizden koparamayacak. Halep'i özgürleÅŸtirebilirsek inÅŸallah dışarıdaki Halep'lileri geri getirtmek istiyoruz. Sadece Halep'ten kaçan mülteci
sayısı 2 milyona yaklaştı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.