Sosyal Medya

Güncel

Tevhid-Selam kumpasıyla hapse mahkum edilen Aydın Koral, 17 yıldır ülkesine dönemiyor

28 Şubat sürecinde Selam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde 26 ayrı davadan 157 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve İsviçre’ye iltica eden gazeteci Aydın Koral, 17 yıldır ülkesine dönemiyor.



28 Åžubat sürecinde Selam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde( DGM)26 ayrı davadan 157 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve Ä°sviçre’ye iltica eden gazeteci Aydın Koral, 17 yıldır ülkesine dönemiyor.

Ä°HA muhabirinin ulaÅŸtığı Aydın Koral, 28 Åžubat sürecinde genel yayın yönetmenliÄŸini yaptığı Selam Gazetesi’ndeki yazıları nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Aldığı hapis cezası nedeniyle yurt dışına çıkan ve 17 yıldır ülkesine dönemeyen Koral, 28 Åžubat döneminde hiçbir hakaret ve ÅŸiddet çaÄŸrısı içermeyen muhalif düÅŸüncelerini kaleme aldığı yazıları nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığını ve çareyi yurt dışına iltica etmekte bulduÄŸunu ifade etti. Kendisine kurulan iki ayrı kumpas nedeniyle 17 yıldır Türkiye’ye giremediÄŸini öne süren Koral, ÅŸunları söyledi:

"Muhalif yazılarımdan dolayı DGM’de yargılanarak 20 ay hapis cezası aldım. Yargıtay’da yıllarca süren davalar varken, benim bir an önce cezaevine gönderilmem için skandal bir uygulama ile sırada olan tam 523 dosya atlanarak benim dosyam görüÅŸüldü ve 7 gün içinde cezam onaylandı."

Ä°kinci kumpası yurt dışından Türkiye’ye dönmek için Zürih KonsolosluÄŸu’na yaptığı müracaattan sonra yargıdaki paralel devlet yapılanmasına baÄŸlı unsurların devreye girmesi ile yaÅŸadığını söyleyen Koral, Türkiye’den çıktıktan 5 yıl sonra gündeme gelen Selam Tevhid örgütü davasıyla adının iliÅŸkilendirilerek yeniden dava açılması nedeniyle Türkiye’ye dönemediÄŸini kaydetti. Koral, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Hiçbir somut kanıt, hukuki delil ve belge olmadığı halde hakkımda yeniden dava açılması sebebiyle Türkiye’ye dönemedim. Ben sadece ve sadece gazetecilik faaliyetleri baÄŸlamında hem kendi yazmış olduÄŸum yazılarımdan dolayı hem de Sorumlu Yazı Ä°ÅŸleri Müdürü olduÄŸum için baÅŸka yazılardan da mesul olmam nedeniyle DGM’lerde açılan onlarca dava ve kesinleÅŸen hapis cezaları üzerine 1998’de yurt dışına çıkmak zorunda kaldım. Yıllarca süren uyduruk, sözde Selam Tevhid örgütü davasında hakkımda hiçbir hüküm ve gıyabi tutuklama kararı yoktu. Ne zaman ki Türkiye’ye dönmek için müracaat ettim, iÅŸte o zaman yargıdaki paralelci çete elemanları sırf dönüÅŸümü engellemek için harekete geçip, örgüt üyeliÄŸi iddiasıyla hakkımda dava açılmasını ve gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasını saÄŸladılar. Bu ÅŸekilde Türkiye’ye dönmemi engellediler."

“85 YAÅžINDAKÄ° ANNEM Ä°LE YAPTIÄžIM BÜTÜN TELEFON GÖRÜÅžMELERÄ°NÄ° KANUNSUZCA VE YILLARCA DÄ°NLEMÄ°ÅžLER”

Aydın Koral, bu 17 yıllık iltica süresince 85 yaşındaki annesi ile olan tüm telefon görüÅŸmelerinin de dinlediÄŸini ifade ederek, "Bu arada 17 yıldır evlat hasreti ile yanıp tutuÅŸan, büyük bir ıstırap çeken 85 yaşındaki annem ile yaptığım bütün telefon görüÅŸmelerini kanunsuzca ve yıllarca dinlemiÅŸler. Yine annemin ev telefonuyla birlikte yakın akraba ve dostlarımın telefonlarını da yasaya aykırı olarak dinlemiÅŸler. Neticede hiçbir suç unsuru bulamadıkları halde 17-25 Aralık darbe giriÅŸimi çerçevesinde içlerinde Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan’ın da yer aldığı yüzlerce kiÅŸiyle birlikte beni de sözde Selam Tevhid dosyası kapsamında tutuklanacaklar listesine eklemiÅŸler. GeçtiÄŸimiz aylarda paralel örgüt elemanlarının emniyet ve yargıdan temizlenmesi kapsamında yapılan operasyonlarda bütün gerçekler ortaya çıkmaya baÅŸladı. Paralel çetenin sözde Selam Tevhid örgütü kumpası gözler önüne serildi" diye konuÅŸtu.


Paralel örgütün medya ayağının yalan, iftira ve tezviratlara devam ettiÄŸini söyleyen Koral, "Yargı makamlarınca yürütülen soruÅŸturmalar ve baÅŸsavcılık tarafından yapılan bu önemli tespitler, genel olarak Selam Tevhid komplosunu deÅŸifre ettiÄŸi gibi paralel örgütün ÅŸahsıma yönelik olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi kumpası da bütün açıklığıyla ortaya koymaktadır. Ayrıca son günlerde paralel örgütün KPSS sorularını çaldığının anlaşılması üzerine operasyonlar yapılıyor. Sınav sorularını çalanlardan hesap sorulduÄŸu gibi benim hayatımdan 17 yılımı çalan paralel çete kumpasçılarından da hesap sorulmasını istiyorum" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.