Sosyal Medya

Makale

Serhat’ın kaç yaşında olduğunu da sordunuz mu Pervin Hanım?

“ÅžoreÅŸger arkadaÅŸ; devrimci adını alarak mücadele saflarında yerini alan, kendini devrimin adanmış militanlığına pekiÅŸtiren, fedakârlığıyla takdire ÅŸayan bir duruÅŸun sahibi olan deÄŸerli yoldaşımızı ÅŸehitler kervanına uÄŸurlamaktayız. Onun bizlere devrettiÄŸi bu deÄŸerli özellikleri yaÅŸatarak anısına devrimimizi kesin baÅŸarıya taşıyacağımız sözünü yeniliyoruz...”
Arkasından yazılan böyle büyük laflara bakmayın. Yayınlanan fotoÄŸraflarına bakılırsa daha bıyıkları yeni çıkan bir çocuk SoreÅŸger arkadaÅŸ. SoreÅŸger Kop kod adlı Serhat Taylan. MuÅŸlu. Anne adı Çiçek, baba adı Hikmet. Genç ömrü 20 AÄŸustos 2015 tarihinde Lice’de bir haftalık bir öz yönetim fantezisi uÄŸruna baÅŸlayan çatışmalarda bitmiÅŸ.
Yaşı ile ilgili bir bilgi yok. 16 en fazla 17. Mutlaka en iyisini Pervin Hanım bilecektir.
Geçenlerde “Lice'de ÅŸehit düÅŸen ÅžoreÅŸger'in anmasındayız" diye tweet attığına göre ailesinin arkasında Öcalan’ın fotosu olan bir masanın başına oturtulduÄŸu o resmi anmada bir ara annesine Serhat kaç yaşındaydı diye sormuÅŸtur herhalde.
Aldığı cevap karşısında ne düÅŸündü acaba?
Meclis’ine kendisiyle birlikte 80 vekil sokmuÅŸ bir hareket neden bir taraftan da o devletin üzerine 16 yaşındaki çocukları gönderip duruyor hâlâ diye de sormuÅŸ mudur?
Bir evladın ne zor ÅŸartlarda büyütüldüÄŸünü en iyi bilebilecek bir anne olarak mutlaka bunları içinden de olsa sorgulamıştır Pervin Hanım.
EÅŸini bir fail-i meçhul cinayette kaybettiÄŸi gece doÄŸan bebeÄŸini bir süre sonraki HADEP kongresinde galiba Sedat YurtdaÅŸ’ın havaya kaldırdığı o fotoÄŸrafı hatırlıyor insan.
O bebek bugün ‘SoreÅŸger arkadaÅŸ’ın yaÅŸlarına olmalı.
Annesi Çiçek Hanım’ın 16-17 yaÅŸlarında bıyıkları yeni çıkan oÄŸlunun hesabını yüksek sesle sorabileceÄŸi bir gün gelecek mi?
BaÅŸka bir cenazede “OÄŸlum fedai eylem sonucu yaÅŸamını yitirdi. DüÅŸman kurÅŸunuyla yaÅŸamını yitirmedi. OÄŸlum tek erkek evladımdı” diyen anne de HDP IÄŸdır il eÅŸ baÅŸkanı.
OÄŸlu Harun Çekdar kod adlı Ümit Turan. O da fotoÄŸraflarına bakılırsa en fazla 17 yaşında. Bir annenin aynı dava için kendisi meÅŸru siyaset yaparken, 16 yaşındaki oÄŸlunun üzerindeki bombaları patlatmasıyla neden gurur duyduÄŸunu anlamak zor. 
Ä°smail Hakkı Kol da 16 yaşındaydı. YPG saflarında savaşırken öldürüldü. Sınırı kayıkla geçmiÅŸti.
Cenazesinde konuÅŸan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ÅŸöyle dedi: "Gençlerimizin yaÅŸları küçük olabilir ama yürekleri çok büyüktür. Åžehit Robin küçük yaşına raÄŸmen insanlık düÅŸmanı DAÄ°Åž çetelerine karşı insanlık onurunu korumak için bedenini siper etmiÅŸtir."
Militan bir siyasetçi hadi öyle konuÅŸtu, ya aynı cenazede konuÅŸan babası: "Åžehit Robin doÄŸduÄŸunda ona PKK'nin öncü kadrolarından Haki Karer'in ismini verdim. Babam ise Ä°brahim Peygamberin oÄŸlu olan Ä°smail ismini koydu. Ä°ki kutsal insanın isimlerini taşıyan Åžehit Ä°smail Hakkı, genç yaşında kutsal topraklarımız için kutsal canını feda etti. Bizler de onun bu kutsal topraklar için verdiÄŸi mücadelesini devam ettirme sözü veriyoruz."
Ve annesi: "Küçük savaÅŸçım uÄŸurlar olsun sana."
Yıllarca militarizmden, ÅŸehitler edebiyatından bahsedenler, bütün sermayesini antimilitarizm literatürüne yatırmışlar acaba çocuk savaÅŸçıların törenlerle ve hamasetle gömüldüÄŸü bu cenazeleri görüyorlar mı? Açık Radyo’da çıkıp Liberya’daki çocuk savaÅŸçılarına bir ton laf edenler, bir kol mesafelerinde 15-16 yaÅŸlarında gerillacılık oynatılan çocuklara da bakıp bir ÅŸey diyecekler mi?
Derlerse yoksa müttefikleri Kürt siyasal hareketini mi küstürmüÅŸ olurlar. Anti-AKP cephesinde üç beÅŸ çocuk savaÅŸçı, birkaç hamaset için gedik açmaya ne lüzum mu var?
Asker cenazelerinde her itirazdan savaÅŸ karşıtlığı çıkaranlar, gerilla cenazelerindeki bu savaÅŸkanlığa, militarizme, hamasete ne diyorlar? Yoksa zaten onların davası, savaşı, silahı gerillası haklı, diÄŸerlerinki milliyetçi, faÅŸist, erkek egemen, hamasi mi?
Pervin Hanım, muhtemelen anmasına gittiÄŸiniz o çocuk siz çözüm için kostere binip adaya gidip gelirken daÄŸa çıktı.
Kendi evladınız gitmek isteseydi, gitmemesi için söyleyeceÄŸiniz cümleleri düÅŸünün.
Ve onları lütfen artık herkesin duyacağı kadar yüksek sesle söyleyin…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.