Sosyal Medya

Makale

Selahattin Bey memnun musunuz?

HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemritaÅŸ'ın Suruç'taki terör saldırısının ardından yaptığı çaÄŸrıyı hatırlıyorsunuz deÄŸil mi? Aynen ÅŸöyleydi: "En önemli konu, artık halkımız kendi güvenliÄŸini almak durumda. Tüm il ve ilçe teÅŸkilatlarımız kendi güvenlik tedbirlerini almalıdırlar." 
Peki kime karşı?
Sorunun yanıtı malum. Son seçimlerde 80 milletvekili ile parlametoda temsil edilme hakkı kazanıp hükümete bile talip olan siyasimiz, bir yıl önce cumhurbaÅŸkanlığına aday olduÄŸu ülkenin devletini kastediyor.
Ne yazık ki çaÄŸrısına kulak vermekte gecikmeyenler var. Hatta iÅŸi bir adım ileri götürüp karşılarında kendilerini savunacaklarını uykularında yakalayıp "etkisiz" hale getirenler de.
Evet, üstelik aynen bu terminolojiyle.
HDP Parti Meclis üyesi Bercan AktaÅŸ'ın, geride bıraktığı üç küçük çocuÄŸunun o fotoÄŸrafına bakmaya bile dayanamadığımız bir özel harekat polisinin akıbetini duyurması gibi: 
"Åžemdinli'de Polis Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur etkisiz hale getirildi." 
Utanç verici! 

Åžiddete sistematik övgü 
DemirtaÅŸ'ın güvenlik tedbiri alınması çaÄŸrısına kulak verenler dün de MuÅŸ Varto'da sokaktaydılar. Hassas vatandaÅŸlar sokaktaki çoluk çocuÄŸun arasında ellerindeki roketatarlarla kameralara poz verirken, siyasi temsilcilerine baktım. Yine muÄŸlak bir ÅŸiddet eleÅŸtirisi ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a yazdığı mektupta partisinin ısrarla organik iliÅŸkisi olmadığını söylediÄŸi PKK'nın terörüne meÅŸruiyet güzellemesinden baÅŸka bir ÅŸey yoktu.
SaÄŸduyu telkin ettikleri güvenlik güçlerinin, kent merkezinde elinde ağır silahlarla terör estirenlere karşı nasıl davranmaları gerektiÄŸine dair kriterlerinin kaynağını merak etmemek mümkün deÄŸil. Ancak ÅŸiddetin sistematik olarak övülmesine dair kurumsallaÅŸmış Batı demokrasilerinin ölçütleri malum.
Venedik Kriterleri baÅŸta olmak üzere, evrensel hukuk normlarının tümü HDP yöneticilerini muhatap alıyor.
Zira hukuken "övmek" fiili yalnızca "oh ne güzel oldu" denince gerçekleÅŸmiyor. Açıkça terör tanımına giren eylemleri "meÅŸru bir yurttaÅŸ tavrı olarak siyaseten gerekçelendirmek" ÅŸiddetin normalleÅŸtirilmesi ve hatta teÅŸvik edilmesidir.
Ve bu tavır, hukuki yaptırımı ayrı bir tartışma konusu olmak üzere, kuÅŸkusuz ki ağır siyasi bedeller gerektirir.
Aydın Bey'e bir soru 
Merkez medyanın yaÅŸananlar karşısındaki tavrı da, milletvekili adaylarının, üyelerinin, politikaların ve söylemlerin belirlenmesinde yegane söz sahibi olan PKK ile HDP'nin muhabbetinden farksız.
Aydın DoÄŸan'ın "Türkiye Türklerindir" gazetesinin haberlerine gelen okuyucu yorumlarına uyguladığı her zamanki katı filtre, son günlerde epeyce gevÅŸemiÅŸ durumda.
Hürriyet'in internet sayfasındaki haberlerin yorum kısmı, okurların terörün övülmesi ve teÅŸvikine sonuna kadar açık.
Tıpkı dün gazetenin internet sitesinde, Varto'daki sokaÄŸa çıkma yasağıyla ilgili habere yapılan yorum gibi. Aynen aktarıyorum:
"PKK acilen batıdaki ekonomik hedeflere yönelmeli. AliaÄŸa, Petkim ve GES Komutanlığı'nı bombalamalı. T.C. ekonomisini çökertmeli!" 
Aydın Bey, baÅŸka bir yayın organı, kendisine ait gazete ve televizyon binalarının yanı sıra diÄŸer tesislerin bombalanmasını öneren bir yorumu yayımlasa, nasıl karşılardınız?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.