Sosyal Medya

Güncel

Şehir eşkıyalarına şafak baskını

İstanbul polisi Kobani bahanesiyle sokakları yangın yerine çeviren PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye safak vakti operasyon düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda 16 kişi gözaltına alındı



Terör örgütü PKK yandaÅŸları geçtiÄŸimiz günlerde, IŞİD'in Kobani kuÅŸatmasını bahane ederek Ä°stanbul baÅŸta olmak üzere çok sayıda ilde ÅŸiddet eylemleri düzenlemiÅŸ, 38 kiÅŸinin öldüÄŸü eylemlerde 3 Hüda-Par üyesi de linç edilerek yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Bankaların, iÅŸ yerlerinin yaÄŸmalandığı, kamu kurumlarının milyonlarca liralık zarar gördüÄŸü eylemlerle ilgili Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri çalışma baÅŸlattı.

HELÄ°KOPTERLER DESTEK VERDÄ°

Ekipler, eylemlerin yoÄŸun olarak yapıldığı bölgelerdeki güvenlik kameraları ve MOBESE görüntülerini saatler süren inceleme altına aldı. Provokatörlerin eÅŸkallerinin belirlenmesi ve kimliklerinin tespitinin ardından dün düÄŸmeye basıldı. Åžafak vakti, TEM Åžube ve Ä°stihbarat Åžube ekipleri baÅŸta olmak üzere, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Helikopter Åžube ekiplerinin de desteÄŸiyle terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine yönelik eÅŸ zamanlı baskınlar düzenlendi.

KADIN LÄ°DER DE GÖZALTINDA

Baskınlarda, sokaklara çağırdıkları eylemcileri vandalizme yönlendirdiÄŸi belirlenen, ÅŸiddet eylemlerini organize eden ve sokakların yangın yerine dönmesinde baÅŸrolü oynayan, bir kadının liderliÄŸini yaptığı 16 kiÅŸilik provokatör grubu gözaltına alındı. Åžebekenin liderliÄŸini bir kadının yapması dikkat çekerken adreslerde yapılan aramalarda maskeler, sopalarla birlikte 3 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Silahlar balistik incelemelerin yapılması amacıyla Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Åžüphelilerin, Ä°stanbul Emniyeti'ndeki sorguları sürüyor.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.