Sosyal Medya

Coğrafyamız

Şaşırtan atak; Taliban güçleri yine Kunduz'da...

ABD hava kuvvetlerince destekli Afgan güçlerince geçen hafta geri alınan Kunduz'a karşı, dün gece ani bir harekata girişen Taliban, şehrin sembolik önemdeki merkezi kavşağını ele geçirdi; şehirde çatışmalar sürüyor.



Taliban, geçtiÄŸimiz hafta kendisinden geri alınan Kunduz ÅŸehrinin bazı bölümlerini, dün gece baÅŸlattığı ani bir operasyonla ele geçirdi. Dün gece baÅŸlayan çatışmalar halen sürerken, ÅŸehrin sembolik önemdeki kavÅŸağı Taliban'ın elinde bulunuyon,. Görgü kaynakları, kavÅŸakta Taliban bayrağının dalgalandığını belirtirken, Taliban güçleri de ÅŸehrin diÄŸer kesimlerine karşı, vur-kaç taktiÄŸi ile saldırılar düzenliyor.

Kunduz polis sözcüsü Seyid Sarwar Hüseyni, Rus konsolosluk binası yakınlarındaki yerleÅŸim bölgesinde dün gece geç saatlerde baÅŸlayan ve 10 saat devam eden çatışmalarda yedi polis memuru ile üç Taliban üyesinin öldüÄŸünü açıkladı. Saldırıyı Taliban üstlenirken Kabil'de bir istihbarat merkezine de intihar saldırısı yapıldığı belirtiliyor.

Kunduz Valisi Hamdullah DaniÅŸi, ÅŸehrin kuzeyinde meydana gelen bu saldırıların Taliban'ın yeni politikası olduÄŸunu söyledi. ABD eÄŸitimli Afgan askerlerinin ve polisin Kunduz'un tamamını kontrol etmekte yetersiz kaldığını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.