Sosyal Medya

Güncel

Partilerin hedefi genç seçmen

AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin seçim beyannamelerinde gençlere yönelik vaatler dikkat çekti



Türkiye'de 1 Kasım milletvekili seçimleri öncesi partilerin açıkladığı seçim beyannamelerindeki ekonomi vaatlerinde asgari ücret ve emekli aylıkları öne çıkarken, özellikle gençlere yönelik destekler de dikkati çekti.

AK Parti'nin 7 Haziran seçim beyannamesinde bulunmayan asgari ücret zammı, 1 Kasım seçimleri vaatlerinde bin 300 lira olarak yer alırken, emekli maaÅŸlarına yılda toplam bin 200 lira zam beyannameye girdi.

AK Parti, kendi iÅŸini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vermeyi vadetti, ilk kez iÅŸ bulan her gencin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanması saÄŸlanacak.

Gençlere ücretsiz internet de beyannamede yer aldı.

CHP, bin 500 liralık asgari ücret vaadinde deÄŸiÅŸikliÄŸe gitmezken, çiftçilere verilecek mazotun litre fiyatını 1,80 lira olarak revize etti.

Lise son sınıf öÄŸrencilerine eÄŸitim yılı içerisinde aylık 100 lira kiÅŸisel geliÅŸim katkısı olan "Lise Kart" verilmesi de CHP'nin vaatleri arasında yer buldu.

MHP ise asgari ücret ve emekli aylıklarına iliÅŸkin vaatlerinde deÄŸiÅŸiklik yapmazken, askerlik hizmetini yerine getiren gençlere, iÅŸ kurabilmeleri amacıyla yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadar giriÅŸimcilik kredisi verilmesi beyannamede yer aldı.

MHP'nin beyannamesine göre, 2016'da 120 bin öÄŸretmen atanacak, emniyet teÅŸkilatında terörle mücadele timi, kent timi ve gece güvenlik görevlisi olarak çalışmak üzere 60 bin personel alınacak.

HDP, asgari ücret ile en düÅŸük emekli aylığına iliÅŸkin vaatlerini bin 800 liradan 2 bin liraya çıkardı, her eve her ay 10 metreküp su, 180 kilovat/saat elektriÄŸi ücretsiz vermeyi, gençlere her ay 200 lira iletiÅŸim ve ulaşım desteÄŸi saÄŸlanmasını vadetti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.