Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖSO'dan rejim askerlerine tuzak: 30 ölü

Suriye'nin Hama kentinde yol kenarına yerleştirilen mayının infilak etmesi sonucu 30 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.



 Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Hama kentinin doÄŸusundaki Kusur Ebu Semra köyü yakınlarında yol kenarına yerleÅŸtirilen mayının patlaması sonucu 30 askerin öldüÄŸü belirtildi.

Silahlı muhaliflerin kentin doÄŸusundaki Salamiye ve Mahid askeri kontrol noktalarına da saldırıda bulunduÄŸu ifade edilen açıklamada, "ÖSO birlikleri Hama kırsalında Esed güçlerine ait çok sayıda askeri kontrol noktalarına saldırdı. Saldırılarda Åžam yönetimine baÄŸlı güçler ağır zayiat verdi. Muhalifler kontrol noktalarında mühimmat ve çok sayıda askeri araç ele geçirdi" denildi.

Açıklamada, Ä°slami Cephe'ye baÄŸlı birliklerin Ä°dlib kentinde denetimi saÄŸladığı ve Hamidiye ile Vadi Deyf askeri kamplarından kaçan rejim güçlerini de Hama kırsalına kadar "kovaladığı" aktarıldı.

Kaçan Esed güçlerinin 6 tank ile çok sayıda askeri aracı geride bıraktığı vurgulanan açıklamada, Hama'nın Sehel Gaba bölgesinde kurulan pusuda da "bir çok rejim askerinin etkisiz hale getirildiÄŸi" kaydedildi.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.