Sosyal Medya

Güncel

Ortaöğretimde başörtüsü serbest

Arınç, yönetmelikteki 'başı açık' ibaresinin yürürlükten kaldırıldığını belirtti



BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantıs açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları ise ÅŸöyle;

-"MEB'e baÄŸlı okullardaki öÄŸrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırıldı" dedi.

-"Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı okullardaki öÄŸrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliÄŸin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır."

-"Biz elbette, sınırımıza dayanan bu kadar insanları da gördükten sonra, ismi ne olursa olsun, terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye üzerine düÅŸeni elbette yapacaktır. Ama akılcı bir biçimde yapacaktır. Ä°ÅŸin başını ve sonunu düÅŸünerek yapacaktır" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

-"Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP'li bazı milletvekilleri veya belediye baÅŸkanları, sıfır noktasında ÅŸov yapmak istiyorlar. Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar. Bunu Türkiye'de kabul edebilecek hiç kimse olamaz." dedi.

-Arınç, yeni yasama yılının baÅŸlamasıyla TBMM'ye gelecek Irak ve Suriye tezkerelerinin bir yıl öncekilerden en az birkaç husus bakımından farklı olacağını belirterek, "Kapsayıcı bir tezkere olmasını düÅŸünüyoruz. Bu tezkere çıktığı zaman, 'Benim ÅŸuna da ihtiyacım vardı' demeyeceÄŸimiz, Bakanlar Kurulu adına söylüyorum, kapsamlı bir tezkere" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

-BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ayrıca ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanan uyuÅŸturucu ile mücadele eylem planının Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını ve takvime baÄŸlandığını söyledi. Kısa vadeli çalışmaların 2014 sonuna kadar, orta vadeli çalışmaların ise 2015-2018 yıllarında gerçekleÅŸeceÄŸini belirten Arınç, 2019-2023 arasında da uzun vadeli çalışmaların hedeflendiÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.