Sosyal Medya

Dünya

Myanmarlılar Arakanlılara karşı önyargılı

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik yaygın bir önyargı bulunuyor. Myanmar'daki medya Arakanlıların vatandaşlık hakkın olmadığı iddiasını yayıyor



Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik karalama kampanyaları yapılıyor. Ülkede, Arakanlı Müslümanların nesillerdir Myanmar'da yaşıyor olmalarına raÄŸmen vatandaÅŸlık hakkı olmadığı algısı yaygın olarak bulunuyor.

Myanmar Devlet BaÅŸkanı Thein Sein de Arakanlı Müslümanlara uygulanan baskıların gerçek dışı olduÄŸunu bunların batı medyasının ürettiÄŸi haberler olduÄŸunu iddia etti. 

Arakan Projesi'nde yer alan bilgilere göre, 2012 yılından bu yana Arakan'da meydana gelen ÅŸiddet olaylarından dolayı 100 bin Arakanlı yaÅŸadıkları bölgeden göç etmek zorunda kaldı. GeçtiÄŸimiz yıl, Rakhine bölgesinde yaÅŸayan Budist grupların Arakanlı Müslümanlara saldrımasıyla baÅŸlayan ÅŸiddet olaylarından dolayı 140 bin Arakanlı yerinden edildi. 

Arakan'da yaÅŸanan bu olaylardan ve Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı baskılardan dolayı bölgee yaÅŸayan Müslümanlar göç etmek zorunda kalıyor. Myanmar'da yaÅŸayan 1,1 milyon Arakanlı Müslüman'a Myanmar vatandaÅŸlığı verilmiyor. Arakanlılar dünyadaki en büyük devletsiz nüfus olarak biliniyor. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.