Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da İhvan üyeleri 'terörist' listesinde

Mısır'da darbeyle iktidardan devrilen Müslüman Kardeşler üyesi 17 kişi Başsavcılık tarafından 'terörist' listesine alındı. Listede, teşkilatın Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii de var.



Mısır BaÅŸsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "BaÅŸsavcı HiÅŸam Berekat'ın, Ä°hvan Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii, eski Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Mehdi Akif ve Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel BaÅŸkanı Saad el-Katatni ile 17 Ä°hvan yetkilisini, terör kanunu uyarınca terörist kiÅŸiler listesine aldığı" belirtildi.

Açıklamada, kararın, geçen Åžubat ayında "Rehberlik Bürosu Olayları' olarak bilinen davada, haklarında idam ve müebbet hapis cezaları verilen sanıkların 'terörist' kabul edilmesi yönündeki karara istinaden alındığı ifade edildi.

Kahire Ceza Mahkemesi, 28 Åžubat'taki 'Rehberlik Bürosu Olayları" davasında, dört Ä°hvan yetkilisini idam, Bedii ile 14 kiÅŸiyi müebbet hapis cezasına çarptırmıştı. Sanıklar davada, adam öldürmek, öldürmeye teÅŸebbüs etmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve silahlı gruplara katılmakla" suçlanmıştı.

Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi'nin geçen ay çıkardığı terör kanunu ise BaÅŸsavcılığa terör örgütleri listesi hazırlama yetkisi veriyor.

Ülkede 3 Temmuz darbesinden bu yana aralarında Müslüman KardeÅŸler üyeleri, destekçileri ve aralarında farklı kesimlerden birçok aktivistin de bulunduÄŸu yaklaşık 22 bin kiÅŸi gözaltına alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.