Sosyal Medya

Güncel

Milletvekili Türkeş AK Partiden istifa etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş AK Parti'den istifa etti.



AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış TürkeÅŸ, partisinden istifa ettiÄŸini açıkladı. TürkeÅŸ, yaptığı yazılı açıklamada, Ak Parti'nin seçim beyannamesinde, "Anayasadan 'Türk' adının çıkarılacağı, baÅŸkanlık sistemi adı altında 92 yıllık devletin bölünerek federasyon ve özerk alanlara dönüÅŸtürüleceÄŸi tuzağını fark ettiÄŸini" belirtti. 

Her türlü haksız itham ve zorluÄŸa, bilinmeyen birçok duruma karşın, birlikte yola çıktığı insanlara karşı tam bir vefa göstermek adına dört yılı AK Parti üyesi olarak tamamladığını vurgulayan TürkeÅŸ, ÅŸunları kaydetti:
     
"Seçim beyannamesindeki bu ve benzeri istekler, Türkiye'yi bölmek isteyen terör hareketinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin istekleriyle ya benzeÅŸmekte ya da birebir örtüÅŸmektedir. Yılın 365 günü demokrasi sözünü dillerinden düÅŸürmeyenlerin, böylesine tehlikeli bir seçim beyannamesi hazırlanırken bir kez olsun halkın iradesinin temsilcisi olan milletvekillerinin görüÅŸlerini almamaları, iddia ettikleri ileri demokrasi seviyelerinin ispatıdır. Bir diÄŸer husus, AKP Genel BaÅŸkanı DavutoÄŸlu ve aynı zihniyet sahiplerinin her fırsatta babam Alparslan TürkeÅŸ'e dil uzatarak hadlerini aÅŸmalarıdır. KurtuluÅŸ Savaşı'na, milli mücadeleye baÅŸbuÄŸluk ederek haçlı ordularına karşı insanlık tarihinin en muazzam zaferlerini kazanan ve böylece Ä°slam'ın bu topraklarda var olmaya devam etmesine vesile olan Atatürk adının telaffuz dahi edilmesinden ısrarla kaçınılması, muhakkak ki bir art niyet göstergesidir.”
     
TürkeÅŸ, açıklamasında, ÅŸu ifadelere yer verdi: " Adalet ve Kalkınma Partisi 'nde milli ve siyasi iklimin süratle bozulmaya yüz tuttuÄŸunu gördükten sonra, bu partide görev yapmanın büyük bir manevi, milli ve vicdani vebal yükleyeceÄŸi inancına kanaat getirdiÄŸim için, tarihe not düÅŸmek amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliÄŸinden istifa ediyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.