Sosyal Medya

Güncel

Kürt’ün Kürt’e ihaneti

7 Haziran seçimlerine Türkiye partisi olma iddiasıyla hazırlandığını öne süren HDP’liler, DHKP-C’lilerle birlik olup gay ve lezbiyenler eşliğinde, ellerine yüz binlerce Müslüman Kürt’ün kanı bulaşan Ermenilere destek mitingi düzenlediler. Kızılay Meydanı’nda HDP ve DHKP-C’lilerin yaptığı Ermenilere destek mitinginde “Ermeni soykırımı tanınsın” pankartları taşınarak Ermeni Diasporası’na şirinlik yapıldı.



 Birçok devlet adamının da katılımıyla bütün devlet erkanı ve millet Çanakkale’de Gelibolu Zaferi’nin 100. yılını kutlarken, Türkiye partisi olduÄŸunu iddia eden HDP ise BaÅŸkent Ankara’da gay ve lezbiyenlerin de katıldığı “Ermeni soykırımına destek” mitingi yaptı.  7 Haziran seçimlerine Türkiye partisi olma iddiasıyla hazırlandığını öne süren HDP’liler, DHKP-C’lilerle birlik olup gay ve lezbiyenler eÅŸliÄŸinde, ellerine yüz binlerce Müslüman Kürt’ün kanı bulaÅŸan Ermenilere destek mitingi düzenlediler. Kızılay Meydanı’nda HDP ve DHKP-C’lilerin yaptığı Ermenilere destek mitinginde “Ermeni soykırımı tanınsın” pankartları taşınarak Ermeni Diasporası’na ÅŸirinlik yapıldı. 

HDP HANGÄ° YÜZLE KATLEDÄ°LEN KÜRTLERDEN OY Ä°STEYECEK

HDP’nin Ermeni’ye destek mitingini Yeni Akit’e deÄŸerlendiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Selahattin DemirtaÅŸ Ermenilerden özür dilemeyi bıraksın da ilk önce Kürt halkından özür dilesin. Ermenilerin katlettiÄŸi Müslümanlardan çoÄŸu Kürt. Ermenici tavırlarla katledilen Müslüman Kürtlerin torunlarında hangi yüzle oy isteyecek. DemirtaÅŸ, PKK’nın vahÅŸetinden ve mezaliminden dolayı memleketini terk eden Kürt halkından özür dilesin.” dedi.   

OLSA OLSA ERMENÄ°STAN PARTÄ°SÄ° OLUR

Ermeni mezaliminde hayatını kaybedenlerin birçoÄŸunun Müslüman Kürtler olmasına raÄŸmen, HDP’nin utanmadan kendi halkını katledenlere destek mitingi yaptığına dikkat çeken Metiner, “HDP bu yaklaşımıyla olsa olsa Ermenistan partisi olur. Bunların Kürtlerin hakkıyla hukukuyla bir iÅŸleri yok. Bunlar celladına aşık maktul gibiler. HDP’nin mitingine en çok sevinen Ermeni Diasporası olmuÅŸtur herhalde. Millet Çanakkale’de kurtuluÅŸ zaferini kutlarken, bunlar kalkmış Ermenilerin sözde soykırım yalanlarına destek veriyor. Yazıklar olsun onlara” diye konuÅŸtu.

Yeni Akit’e konuÅŸan AraÅŸtırmacı ve Tarihçi Mehmet Yıldız, “HDP’lerin yapmış olduÄŸu seçim beyannamesinde Lezbiyenlerin hakkını savunduÄŸu kadar Kürt Halkının hakkını savunmadığı apaçık ortada. Seçim beyannamesine baktığımız zaman ‘Bu perhiz bu ne lahana turÅŸusu’ denilecek bir durum ortaya çıkıyor. Getirdikleri noktaya bakıldığında ise bunların derdinin ne olduÄŸu belli oluyor. Bu parti milletin sözcülüÄŸünü deÄŸil tamamen yabancıların ve bazı güçlerin taÅŸeronluÄŸu ve tetikçiliÄŸini yapıyor.” diye konuÅŸtu.

HDP KÜRT HALKININ TARÄ°HÄ°NÄ° BÄ°LMÄ°YOR

Yeni Akit’e konuÅŸan Hüsamettin Korkutata ise “HDP’liler Kürt halkının tarihi iyi anlamıyorlar. Bu çok yanlış bir ÅŸeydir. HDP’ye ben Bingöl’deki tarihi bir belge ile cevap vereceÄŸim. 1895 yılında bir Ermeni yurt dışından Osmanlı’ya telgraf çekiyor. Telgrafın içerisinde, Bingöl Cebabsur’daki köyümüzün etrafını oradaki halk sardı, insanlar öldü. Biz Şıh Eyüp Efendi’ye iltica ettik o bizi kurtardı ve hiç kimse bize karışmadı. Biz oradan kurtulduktan sonra buraya geldik. Mallarımızı iade ederseniz biz geri döneriz. Bizi Şıh Eyüp Efendi korumuÅŸtur ve bizi kimse dokunamamıştır.’ demiÅŸler. Böyle bir anlayıştan nasıl soykırım çıkartılabilir anlamak mümkün deÄŸildir. 

O ZAMAN “SOYKIRIMI KÜRTLER YAPTI” DERLER ADAMA

“Soykırım yapıldığı kabul edilirse o zaman bunun faturasının Kürtlere çıkartılması lazım. Çünkü o dönem Ermeniler’in yoÄŸun olarak yaÅŸadıkları yer DoÄŸu ve GüneydoÄŸu. Böyle bir ÅŸey söz konusu olursa Kürtler soykırım yapmış olur. Ama böyle bir ÅŸeyi de kabul edemeyiz. 

Bazı olaylar olmuÅŸtur ama ‘Soykırım’ denen ÅŸey bir insanın kökünü kazımak anlamındadır. Ne Ermeniler yok olmuÅŸtur ne de onları yok edecek kavim asla bu topraklarda yetiÅŸmiÅŸtir. Bir kimsenin hakkını savunmak için o kiÅŸinin gönlüne girmek lazımdır. HDP Kürtlerin tek temsilcisi deÄŸildir. Bu sürecin muhatabı bütün Türkiye’dir. Bu barışın önünde kimse duramaz. Engel çıkarmaya kalkanlar altında kalır.” açıklamasında bulundu.

Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.