Sosyal Medya

YaÅŸam

Köylüler, köy hayatını öven çifti sopalarla kovaladı

İzmir’in Marmariç köyüne tatile giden çiftin köyü övmesi üzerine çıkan tartışmada sinirlenen köy sakinleri, çifti taş ve sopalarla kovaladı.



Tatil için Ä°zmir’in Marmariç köyüne giden Tuğçe-Emrecan Yakut çifti, yörede bir köy evi kiraladı. Ertesi gün yöreyi gezen çift, köy evinin bahçesinde oturan Durdane-Dursun Kelkit çiftini görünce sohbet etmek istediklerini söyleyerek yanlarına oturdu. Önceleri güzel baÅŸlayan sohbet, daha sonra gerginliÄŸe dönüştü. Yakut çiftini evden sopalarla kovalayan Kelkit çifti, kendilerinden bir daha buraya gelmemelerini istedi. Gerginlik köye taşınca, çift tatilini yarıda bırakarak köyden ayrılmak zorunda kaldı.

"BU TARZ TÄ°PLERDEN SIKILDIK"

Konuyla ilgili konuÅŸan Marmariç köyü sakinlerinden Dursun Kelkit ÅŸunları söyledi: "Her sene ÅŸehirden bu tarz tipler buraya ziyarete gelip köyü överler. Köy olarak bu tarz tiplerden çok sıkıldık. Bu çiftte köye tatile gelip, ev kiralamış. Öğlen tarladan geldim, yemek yiyorduk. Yanımıza gelip bizimle konuÅŸmak istediklerini söylediler. Biz de sohbetin nereye gideceÄŸini tahmin ettik ama yinede ses çıkarmadık, günahını atmayalım dedik.

SİZİN YERİNİZDE OLMAK İSTERİZ DEYİNCE KAN BEYNİME SIÇRADI

Ama sohbetin ortasında birden bire hayat size güzel valla. Her sabah tavuktan taze yumurtanızı alıyor, meyvenizi dalından koparıyorsunuz. Åžehirde domatesin bile tadı yok. Åžehiri hiç gözünüzde büyütmeyin. Sizin yerinizde olmak isteriz deyince birden kan beynime sıçradı, hayhay hemÅŸehrim o zaman gel sen bizim eve yerleÅŸ, ben de sizin Moda’daki evinize oturayım. Böylece gecen sene kooperatiften aldığım kredinin parasını da ödersiniz deyince bunlar birden ciddileÅŸti ve tartışma çıktı.

KÖY MEYDANINDAN YOLA, SOPALARLA KOVALADIK

Zaten kooperatifin kredisini ödeyemediğim çok gergindim. Sonra tartışmaya köy sakinleri de müdahale edince iş büyüdü. Biz de bunları köy meydanından yola kadar sopalarla kovaladık."

ÇİFT, APAR TOPAR KÖYDEN AYRILDI

Apar topar köyden ayrılan çift, yaşananlara bir anlam veremediklerini, yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını ama köy sakinlerinden şikayetçi olmayacaklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.